Italijanska policija saopštila je juče da je u Rimu uhapsila 66 osoba i podnela protiv njih krivične prijave u velikoj akciji protiv huligana na fudbalskim stadionima. Italijanski fudbal poslednjih godina potresaju veliki problemi s huliganima, a još se osećaju posledice ubistva policajca na utakmici Serije A između Katanije i Palerma, koja je se igrala u februaru.

Italijanska policija saopštila je juče da je u Rimu uhapsila 66 osoba i podnela protiv njih krivične prijave u velikoj akciji protiv huligana na fudbalskim stadionima. Italijanski fudbal poslednjih godina potresaju veliki problemi s huliganima, a još se osećaju posledice ubistva policajca na utakmici Serije A između Katanije i Palerma, koja je se igrala u februaru. Poslednji neredi izbili su na nedeljnoj derbi utakmici između Đenove i Sampdorije, pre čijeg su se početka sukobili navijači obe ekipe.
Milanski tužilac Karlo Nočerino zatražio je od suda da zbog falsifikovanja poslovnih knjiga pokrene proces protiv predsednika fudbalskog kluba Inter Masima Moratija i potpredsednika kluba Milan Adrijana Galijanija. Izvor iz suda, koji je agenciji Rojters juče potvrdio zahtev tužioca, u januaru je rekao da se istražuje da li su rukovodioci osumnjičenih klubova u svojim poslovnim knjigama navodili lažne podatke o cenama transfera. Predstavnici oba kluba odbacili su takve optužbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari