Prikaz povodom 70 godina postojanja Jugoimport-SDPR 1Foto: Beta/MOD

Povodom 70 godina postojanja preduzeća „Jugoimport-SDPR“ danas je za vojni vrh i inostrane delegacije, koje su posetile međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2019“ u Nikincima, upriličen prikaz sa bojevim gađanjem, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prikazom, kome je prisustvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin, promovisana su sredstva naoružanja i vojne opreme iz razvojnog i proizvodnog programa tog preduzeća.

Naletima trenažnog aviona „lasta“ otpočeo je prikaz, nakon čega su usledili borbeni zaokreti i poniranja aviona G-4 i raketiranje stacionarnog cilja nevođenim raketnim zrnima.

Simulacijom taktičke situacije napada terorista u urbanom području pripadnici SAJ-a demonstrirali su gadjanje pištoljem CZ999 i puškom pumparicom.

Gosti su mogli da se uvere i u performanse besposadnog vozila „miloš“ i oklopnog vozila „lazar-3“, iz kojih su gadjani različiti ciljevi daljinski upravljanim borbenim stanicama sa mitraljezima.

Bojevim gadjanjem svoju snagu je demonstrirala i samohodni top-haubica 155 mm NORA B52, a u širokoj lepezi prikazanog naoružanja i vojne opreme našli su se avion „sova“, artiljerijski PVO sistem PASARS, rakete „maljutka“, modularne puške sa optičkim i video nišanom, nove snajperske puške, različita municija i sistemi naoružanja vatrene podrške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari