Pripadnici MUP-a Srbije slave uz pesmu koja veliča genocid 1FOTO:https://www.sandzaklive.com

Na zabavi organizovanoj pre nekoliko dana u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju pripadnici MUP-a Republike Srbije pevali su pesmu koja veliča genocid, prenosi portal istraga.ba.

“Oj Srebrenice tako si mi mila, Dabogda se tri put ponovila, Oj Sjenice nova Srebrenice, Oj Pazaru novi Vukovaru, Oj Fatima đe su ti dimije, u četnika oko Ledenika”, glase stihovi pesme koju su pevali pripadnici MUP-a Srbije.…

Kako se navodi, snimak je na svom profilu na Fejsbuku objavio pripadnik Policijske uprave Priboj Marko Pantović, ali je vrlo brzo uklonjen. Ipak, novinari portala sandzakpress.net sačuvali su snimak i objavili ga na svom Jutjub kanalu.

Nekoliko osoba iz Priboja potvrdilo je sarajevskom portalu autentičnost snimka koji je, kako se navodi, nastao tokom proslave rođenja deteta jednog od pripadnika MUP-a Srbije.

Na snimku se mogu videti Vidosav Avramović, zamenik načelnika Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori, Marko Žujić oficir u Policijskoj upravi Priboj, Milojica Bjelović Mime nekadašnji pomoćnik komandira, a sada šef smene u Regionalnom centru granične policije, Marko Klisura penzionisani komandir u policijskom odeljenju Sastavci, policajci Goran Šalipur,  Vladan Janjušević, Dragan Zeković i još nekoliko pripadnika Policijske uprave u Priboju.

Ovo nije prvi put da se u Srbiji veseli uz stihove ove pesme. Pre dve godine Tviterom je kružio videosnimak na kome sjajno raspoloženi gosti na nekom veselju igraju kolo uz ove užasavajuće stihove.

Za sada niko od nadležnih, ukazuje se, nije reagovao na ovakav način proslave. Podsećamo prvi čovek MUP-a Srbije Aleksandar Vulin u intervjuu za Novosti pre neki dan pitao se šta će Srbija dobiti eventualnim članstvom u Evropsku uniju ako to, kako je rekao, podrazumeva da “moramo da odustanemo od istine o svom narodu, da prihvatimo srebrenički genocid, da se izvinjavamo Hrvatima zbog Jasenovca, da moramo da prihvatimo da nemamo prijatelje na Istoku, da moramo da napustimo Republiku Srpsku”.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari