Proglašeni najbolji edukatori Srbije 1Foto: Pixabay / weisanjiang

Udruženje „Živojin Mišić“ proglasilo je sedmu generaciju Najboljih edukatora Srbije.

Ovo priznanje se tradicionalno dodeljuje najboljim učiteljima i nastavnicima koji su se istakli svojim radom i zalaganjem.

Ove godine nagradu je dobilo sedam nastavnika: Biljana Uskoković Brković, nastavnica biologije u OŠ „Milica Pavlović“ u Čačku, Iva Subotić Krasojević, nastavnica istorije umetnosti školi „Tehnoart“ u Beogradu, Marjan Milanov, nastavnik engleskog jezika u OŠ „Dobrinka Bogdanović“ u selu Strelac i Srednjoj školi „Vuk Karadžić“ u Babušnici, Milan Petrović, nastavnik srpskog jezika u niškoj Gimnaziji „Svetozar Marković“, Nevena Perić, učiteljica u OŠ „Dimitrije Davidović“ u Smederevu, Sandra Maksimović, nastavnica srpskog jezika u OŠ „Sveti Sava“ u Kruševcu i Tanja Olear Gojić, učiteljica u OŠ „Dragan Lukić“ u Beogradu.

Nagrađeno je i troje nastavnika, koji su proglašeni za najbolje edukatore u doba pandemije korona virusa, što je bila specifičnost ovogodišnjeg konkursa.

To su Dejan Bošković, nastavnik biologije u beogradskoj OŠ „Ivo Andrić“, Marta Kiš Buterer, nastavnica likovne kulture u OŠ „Petefi Šandor“ u Novom Sadu i Predrag Starčević, učitelj u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Pančevu.

Pored zvanja Najboljeg edukatora Srbije pobednici dobijaju i nagradu u iznosu od 100.000 dinara koju mogu da upotrebe da unaprede svoj rad i realizuju projekte sa decom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari