Protest užičkih komunalaca podržao i Zeleno-levi front 1Foto: Privatna arhiva

Nakon Zdrave Srbije i Stranke slobode i pravde, i užički  odbor Zeleno-levog fronta je podržao protest radnika JKP Bioktoš koji su, 28. marta, izrazili nezadovoljstvo visinom zarada i naknada za topli obrok i regres, kao i lošim upravljanjem preduzećem.

Užički odbor Zeleno-levog fronta navodi da je „130 radnika, u razgovoru sa zamenikom gradonačelnice Dragoljubom Stojadinovićem, iznelo svoje zahteve i probleme uzrokovane nestručnim upravljanjem stranački postavljenih, nekompetentnih rukovodilaca“.

Radnici su, podseća se, najavili i mogućnost obustave rada, ukoliko se u narednih desetak dana ne postigne dogovor.

„Problemi okupljenih radnika“, dodaje se, „uključuju brojne afere koje potresaju javno-komunalno preduzeće, između ostalih su stranačko zapošljavanje nekompetentnih lica na rukovodećim pozicijama, smanjen broj i nepovoljan materijalni položaj izvršilaca“.

Uz isticanje da odbor „pozdravlja borbu radnika JKP Bioktoš za dostojanstven život“, ocenjuje se da je „nekolegijalnost rukovodstva tog preduzeća sa svojim izvršiocima, koji su srž preduzeća, sramna i za osudu“.

„Apelujemo na lokalnu vlast da uradi sve što je u njenoj moći da se problemi radnika uspešno i u što kraćem roku reše i da se uzme u obzir to koliko su usluge radnika komunalnog preduzeća bitne za vitalno funkcionisanje grada i građana“, poručuju iz odbora Zeleno-levog fronta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari