Rektorka: Očekujem da FON do 26. oktobra donese konačnu odluku o doktoratu Malog 1Foto: Medija centar

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je danas da očekuje da će Fakultet organizacionih nauka (FON) smoći snaga da posao obavi do kraja i do 26. oktobra donese konačnu odluku o doktoratu Siniše Malog.

Ona je u izjavi za Fonet rekla da nema zvaničnih informacija o bilo kakavim sastancima i zasedanjima na FON, a o kojima pišu mediji.

Ivanka Popović je napomenula da od kolega očekuje da pošteno privedu posao kraju i napomenula da time ne šalje nikakvu negativnu poruku.

„Sve to već toliko dugo traje, da su sve tenzije potrošene“, rekla je rektorka.

FON treba do 26. oktobar da Univerzitetu u Beogradu dostavi svoj stav o doktoratu Malog, a rektorka Ivanka Popović je nakon pobune studenata obećala da će konačnu odluku o doktoratu Siniše Malog doneti najkasnije do 4. novembra.

Prema pisanju N1, stručna komisija FON donela je odluku o doktoratu Malog i umesto da svoje mišljenje preda Etičkoj komisiji FON, koja bi trebalo da ga analizira i preda nastavno-naučnom veću, uprava Fakulteta o stavovima komisije debatovala je iza zatvorenih vrata, na internom neformalnom sastanku na koji su bili pozvani samo redovni profesori.

Sastanak iza zatvorenih vrata trajao je skoro dva i po sata, a po izlasku ni profesori, ni dekan nisu bili raspoloženi za razgovor, navodi N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari