Rešen problem sa ličnim podacima, ali se pojavile nove nedoumice o besplatnim vaučerima 1foto FoNet Aleksandar Barda

Škole će Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu dostaviti samo brojno stanje učenika i zaposlenih koji imaju pravo na besplatne vaučere za kupovinu sportske opreme, što znači da lični podaci neće biti dostupni. To je, kako saznaje Danas, dogovoreno na današnjem sastanku direktora škola kome je prisustvovao i predstavnik Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević.

– Za svaku opštinu postoji određen koordinator kome škole dostavljaju podatke a on ih prosleđuje Gradu. Ako je neki direktor koordinatoru već poslao podatke sa adresama učenika i zaposlenih spiskovi će biti vraćeni u škole i ti direktori će poslati samo broj učenika i zaposlenih – objašnjava izvor Danasa.

Podela vaučera bi trebalo da počne 1. decembra i njih će učenici i zaposleni dobiti preko škola. Ukoliko vaučer preuzima roditelj on će morati da se potpiše i ostavi broj lične karte u školi kako se ne bi desilo da neko drugi uzme. Neiskorišćene vaučere direktori će biti dužni da vrate Gradu.

Iako bi ovakvim pristupom problem u vezi sa prikupljanjem ličnih podataka trebalo da bude rešen direktori ukazuju da ima još nedoumica i pitaju šta će biti sa đacima koji su iz unutrašnjosti i nemaju prijavljen boravak u Beogradu.

Drugi problem su deca koja žive u učeničkim domovima, a dilema je i ko će obavestiti roditelje čija deca ne idu u vrtiće, a koja po odluci Grada takođe imaju pravo na besplatne vaučere.

Direktori sa kojima smo razgovarali pozdravljaju potez gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da se na ovaj način pomogne, napominjući da se zbog brzopletosti nije vodilo računa o svim detaljima zbog čega je ova dobra ideja na neki način kompromitovana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari