Ruinirani hotel na užičkoj plaži biće srušen i gradiće se poslovno – stambeni objekat 1Ostaci hotela Turist/Foto: Nenad Kovačević

Na mestu nekadašnjeg hotela Turist na užičkoj plaži, koji će biti srušen, kako je najavila užička vlast, tokom ove ili naredne godine, izgradiće se poslovno-stambeni objekat.

Ruina od tog objekta, koji je u privatnom vlasništvu, godinama je ruglo na gradskoj plaži. Jedan njegov deo je izgoreo u požaru pre deset godina, a vlasnici su od tada najavljivali njegovu rekonstrukciju, pa i promenu namene.

Njegovo rušenje i gradnju novog objekta je najavila gradonačenica dr Jelena Raković Radivojević.

„Konačno, imamo dobru vest da će stari hotel Turist na plaži uskoro biti srušen. Privatni vlasnik, sa kojim je Grad rešio imovnsko-pravne odnose, našao je investitora. U toku ove godne sigurno će oni krenuti sa rušenjem i izgradnjom poslovno-stambenog objekta“, rekla je gradonačelnica tokom  poslednje sednice Skupštine grada.

Ruinirani hotel na užičkoj plaži biće srušen i gradiće se poslovno – stambeni objekat 2
Foto Nenad Kovačević

Ona je objasnila da „to ostavlja prostora da Grad u toku sledeće godine ili po završetku tih radova, rekonstruiše i desnu stranu pešačke zone na gradskoj plaži“.

Za uređenje gradske plaže i rekonstrukciju leve strane pešačke zone, istakla je da je rebalansom ovogodišnjeg budžeta, za početak tih radova, planirano 13 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari