Branko RužićBranko Ružić Foto: Beta/AMIR HAMZAGIĆ

Ministar prosvete Branko Ružić čestitao je danas svim prosvetnim radnicima u Srbiji njihov praznik – Dan prosvetnih radnika, koji se obeležava 8. novembra.

„Ovaj poziv je poseban, jer učitelji i nastavnici imaju veliku ulogu u odrastanju dece i izgradnji njihovih sistema vrednosti, ali i u prenošenju znanja. Svakoga dana se potvrđuje odgovornost, važnost i složenost posla kojim se bavite, jer aktivno učestvujete i izgradnji budućnosti naših mladih. Siguran sam da se za ovaj plemeniti i zahtevan poziv mogu opredeliti samo oni koji imaju visoko razvijen osećaj humanosti, empatije i društvene odgovornosti“, naveo je Ružić.

On je rekao da je Dan prosvetnih radnika i prilika da se svi podsetimo plemenite misije ovog poziva i da istaknemo značaj prosvetnih radnika u društvu.

„Smatram da je važno da se stavovi i mišljenja nastavnika o svim promenama u obrazovanju jasno čuju. Veoma nam je važno da zaposleni u prosveti kontinuirano unapređuju svoja znanja i da budu profesionalno motivisani. Želim da se u svoje lično ime i u ime ministarstva zahvalim za vaš rad, trud, strpljenje, ljubav i razumevanje koje pružate svojim učenicima“, poručio je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari