Ružić o nadoknadi časova zbog dojava o bombama: Danas onlajn časovi u školama koje nisu pregledane 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ministar prosvete Srbije Branko Ružić izjavio je danas da će učenici škola koje su kontradiverzione jedinice policije detaljno pregledale, danas imati redovnu nastavu, dok će u školama koje nisu pregledane biti organizovana onlajn nastava.

Škole će se, po potrebi, prilagođavati uslovima, a najvažnije je da godinu privedemo kraju na regularan način, izjavio je za TV Prva Ružić, govoreći o prijavama bombi u skoro 100 beogradskih škola.

Sve lažne dojave o podmetnutim bombama upućene su sa servera u inostranstvu, preneli su mediji.

U više od 100 osnovnih škola i nekoliko srednjih škola u Beogradu juče ujutru su stigle dojave o postavljenim bombama, zbog čega je u mnogima od njih otkazana nastava.

U nekoliko desetina škola potom je stiglo i pred početak popodnevne smene ista dojava.

Dojave o bombama u beogradskim osnovnim i srednjim školama najverovatnije će biti okarakterisane kao delo terorizma, zbog čega će za ovaj slučaj biti nadležno Tužilaštvo za organizovani kriminal, saznaje Danas.

U nekim školama sinoć i dalje nisu poslali informacije roditeljima o tome kako će se odvijati nastava nakon jučerašnjih dojava o bombama, u nekim najavljuju da će od danas preći na onlajn nastavu jer i dalje nije izvršen pregled. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari