Ružiću zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju 1Foto: V. Andrić/Danas

Prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić saopštio je da mu je danas zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju, iako je uredno i blagovremeno bio najavljen u skladu sa svim procedurama i dogovorima, gde je trebalo da prisustvuje Danu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koji se tradicionalno organizuje na Vidovdan, 28. juna svake godine.

Odluka da resorni ministar ne prisustvuje svečanoj sednici povodom dana jednog od naših najznačajnijih univerziteta još jedan je u nizu dokaza koji potvrđuju osion odnos privremenih vlasti u Prištini i njihovu nespremnost na bilo kakav kompromis i poštovanje bilo kakvog dogovora, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

„Svečanost, u slavu obrazovanja i znanja, ni na koji način ne ugrožava privremene prištinske vlasti, ali izgleda da, ipak, tradiciju i snagu našeg obrazovanja doživljavaju kao pretnju“, rekao je Ružić.

U junu prošle godine prištinske vlasti zabranile su ministarki Dariji Kisić Tepavčević da poseti Kosovo i Metohiju. I direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću više puta je zanranjivan ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, poslednji put u decembru prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari