Šapić saopštio kada počinju i koliko će da traju radovi na izgradnji tunela u Beogradu i novom Savskom mostu 1Foto: BETAPHOTO/BEOINFO/MIODRAG TODOROVIC

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će početkom juna početi radovi na izgradnji tunela od Bulevara despota Stefana do Ekonomskog fakulteta u Beogradu i na izgradnji novog Savskog mosta, kao i da će biti završeni za četiri godine.

Kako je Šapić rekao novinarima, tunel će biti dugačak dva kilometra, imaće dve tunelske cevi, kao i 2 trake po smeru, a radovi će koštati oko 235 miliona evra.

On je rekao da će radovi na kopanju tunela i uklanjanju starog mosta početi istovremeno, da će promeniti saobraćajnu sliku grada i da bi trebalo da budu završeni za četiri godine.

Od polovine juna, dodao je on, kada se završi školska godina, radovi na tunelu će biti intezivniji, a saobraćaj u Bulevaru despota Stefana biće redukovan i radiće samo po jedna traka sa svake strane.

„Ovo je jedan od najvažnijih saobraćajnih projekata u Beogradu poslednjih decenija, jer za nekih 13 odsto rasterećuje saobraćaj u centru grada, za 15 odsto smanjuje zagađenje u centru grada, a najvažnije je što saobraćajno spaja dva najudaljenija dela grada“, ocenio je Šapić.

Prema njegovim rečima, projekat izgradnje tunela i Savskog mosta, koji je nazvan „Mali metro“, biće na ponos Beograda i promeniće saobraćajnu sliku grada.

Upitan šta će biti sa starim mostom, kazao je da ga on neće prebaciti nigde i da u tom gabaritu ne može da se prenese ni na jedno mesto.

Govoreći o najavljenom protestu sindikata „Pravda“, „Sloga“ i „Centar“ Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“, zbog zahteva koji nisu ispunjeni, kazao je da se oni bave politikom, a ne sindikalnom borbom i pravima radnika i da nema ništa protiv političkog delovanja, ali da bi u tom slučaju trebalo da se kandiduju za izbore.

On je rekao da su od 24 reprezentativna sindikata, samo tri najavila protest, kao i da je u jednom od njih „Željko Veselinović iz Đilasove stranke“.

Dodao je i da je više puta ponovio da niko iz GSP neće biti otpušten, i da će radnici imati bolje uslove rada nego ranije, kao i da ugovori privatnika koji ističu moraju da se obnove, ali da će biti podignuti na novi nivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari