Skrozza: Tadić da bude zadovoljan i sa dva novinara 1Boris Tadić Foto: Fonet/Božidar Petrović

Predsednik SDS Boris Tadić otkazao je u četvrtak konferenciju za medije jer su se pojavila samo dva novinara.

Sagovornici Danasa smatraju da je ovaj čin nipodaštavanja agencijskih novinara koji su došli na Tadićevu konferenciju i njeno otkazivanje, jer mu nisu dovoljni, drskost. Ističu da krivca za malu posećenost Tadić bolje da traži u svom PR timu, a ne u novinarima, i da se sujetom ne komunicira sa medijima.

Tamara Skrozza, novinarka Vremena

– Boris Tadić je izgleda zaboravio koliki je trenutno značaj njegove politike i njega lično. Pritom, nije jedini. Ovdašnji političari, skoro po pravilu, sebe vide većim, lepšim, pametnijim i važnijim nego što jesu. Imajući u vidu okolnosti u državi i sopstvenu odgovornost za njih, Tadić može biti prezadovoljan i sa dva novinara, makar i bez kamere. A to što je otkazao konferenciju još jednom pokazuje njegove prave „dimenzije“.

Perica Gunjić, urednik Cenzolovke

– Epidemija samozaljubljenog bezobrazluka poharala je političku scenu. Imamo baš teške slučajeve. Političari na vlasti toliko izgube kontakt sa realnošću, da ih stare halucinacije izgleda i posle toga ne puštaju. Tadićeve kolege psiholozi mogli bi da od toga naprave zanimljivu studiju, kada bi bili odvažniji. Nadam se da sledeći put nijedan novinar neće doći na njegovu konferenciju. Zaslužio je to neko ko je sa svojim najbližim saradnicima, posebno Đilasom, odgovoran za katastrofalno stanje na medijskoj sceni danas. Postavili su temelje tabloidizacije koje su naprednjaci učvrstili, kontrolisali su medije, ucenjivali ih preko reklama, podržavali poslušne, a obračunavali se sa kritičkim. Zver koju su hranili došla je po svoje.

Dragana Bjelica generalna sekretarka UNS-a

– Očigledno da gospodin Tadić nije upućen u to da u medijima danas nema toliko novinara da bi svaki političar dobio publicitet kakav je zamislio. Novinske agencije su glavni izvor informacija medijima, za informaciju političarima. Nipodaštavanje agencijskih novinara koji su došli na Tadićevu konferenciju i njeno otkazivanje jer mu nisu dovoljni je drskost.

Dinko Gruhonjić, Nezavisno društvo novinara Vojvodine

– To je, s jedne strane, ponižavanje za novinarke koje su došle na konferenciju za medije. S druge strane, Tadiću bi bilo bolje da krivca za tako malu posećenost traži u svom PR timu, a ne u novinarima. U svakom slučaju, sujetom se ne komunicira sa novinarima, a veoma je neukusno sve medije trpati u isti koš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.