Skupština grada, iako to u dnevnom redu za današnju sednicu nije navedeno, raspravljaće i o smenama trojice direktora u javnom sektoru, koji su članovi URS-a. Rasprava o tome trebalo bi da usledi nakon dopune dnevnog reda koju će zatražiti Gradsko veće, saznaje Danas.

Gradsko veće je predložilo da umesto Miroslava Ivanovića, v.d. direktora Turističke organizacije bude Ana Arsić, diplomirani menadžer. Umesto Zorana Cvetića, za v.d. direktora Gradske galerije predložen je Vladan Terzić, akademski slikar, a umesto Branka Bogićevića za v.d. direktora ustanove Veliki park Marko Žeravčić, koga je aktuelna vlast pre tri godine smenila sa te dužnosti.


Pomenuta kadrovska rešenja ponudila je DS u dogovoru sa ostatkom vladajuće koalicije (SPS, Pokret za Užice, SPO i LDP). Iako su razlozi za smene stranački i posledica sukoba DS-a i URS-a, kao formalni razlog Gradsko veće navodi „neusvajanje izveštaja o radu navedenih ustanova“.

Ranije su najavljene i smene Vesne Radivojčević (URS), direktorke JP „Stan“, čijeg naslednika demokrate još nisu odredile, kao i Miroslava Rađena (DSS), direktora Turističke organizacije regije zapadna Srbija, koga bi trebalo da zameni Ljubinko Đuričić (DS).

Zatražena je i analiza rada Obrada Jeremića (DS) gradskog javnog pravobranioca, što u prevodu te fraze znači da je i on viđen za smenu. Kako je na lični zahtev ostavku na mesto gradskog većnika za finansije i budžet podneo Milomir Pantović (DS), demokrate na toj funkciji priželjkuju Aleksandra Bućića, stručnjaka za javne finansije iz Stalne konferencije gradova i opština. Međutim, o tim kadrovskim rokadama skupšina danas neće odlučivati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari