Gradsko veće iniciralo je smenu pet direktora javnih preduzeća i ustanova, o čemu će se izjasniti Skupština grada, na sednici 24. juna. Iako se u javnosti spekulisalo o tome da će kriza vladajuće koalicije, izazvana sukobom DS i URS oko peticije URS, o čemu je Danas pisao, smiriti, smene direktora u javnom sektoru ukazuju na to da će se ona dodatno razbuktati.


Gradsko veće juče je predložilo smene kadrova URS i to Vesne Radivojčević, direktorke JP Stan, Miroslava Ivanovića, direktora Turističke organizacije, Zorana Cvetića, direktira Gradske galerije, i Branka Bogićevića, direktora ustanove Veliki park. Pored njih, za smenu je viđen Miroslav Rađen (DSS), direktor Turističke organizacije regije zapadna Srbija, a zatražena je analiza rada Obrada Jeremića (DS), gradskog javnog pravobranioca, dok je Milomir Pantović (DS), gradski većnik zadužen za budžet i finansije, zatražio ostavku iz, kako je rečeno, ličnih razloga.

Graonačelnik Jovan Marković (DS), saopštio je da su predložene smene posledica neslaganja u vladajućoj koaliciji, koja, kako je dodao, ugrožavaju realizaciju važnih započetih projekata u gradu.

– Već tri godine pokušavamo da kroz opštu političku stabilnost napravimo i stabilnost na svim drugim nivoima. Osnivni cilj bio je da više od 40 razvojnih projekata, gasovod, toplovod, putevi, vrtići, škole, stadion, bazen i ostali, imaju svoj tok i siguran ishod. Politička nestabilnost prethodnih nekoliko sedmica u Užicu i političko soliranje stranke URS na neki način je ugrozilo i realizaciju tih poslova. Sa predlozima Gradskog veća i izjašnjavanjem o tome Skupštine grada, očekujem da podvučeno crtu, rekao je Marković i dodao:

– Svi oni koji hoće i dalje da rade u timu, ali da budu deo tog tima, imaju mesta, a oni koji neće -ne moraju. Naš osnovni interes je da započete poslove završimo – poručio je užički gradonačelnik i time potvrdio svoju nameru da se odrekne koalicine saradnje sa URS. Marković je to najavio nakon što su ga Mlađan Dinkić i Branislav Mitrović, narodni poslanik URS iz Užica, optužili da o suštini peticijeURS o decentralizaciji govori neistine.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.