Smrt beba i blokade poljoprivrednika širom Evrope: Vesti koje su obeležile sedmicu za nama 1Foto: Screenshot European parliament; Medija centar Beograd; FoNet/JKP Gradska čistoća; EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

U Pregledu nedelje izdvajamo za vas pet vesti koje su obeležile sedmicu za nama.

Šest poslanika Evropskog parlamenta iz tri političke grupe uputilo je pismo najvišim zvaničnicima Evropske unije, od kojih su zatražili pokretanje međunarodne istrage parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora u Srbiji pod okriljem OEBS, Saveta Evrope i Evropske komisije. Opširnije OVDE.

Srbija je u najnovijem izveštaju o percepciji korupcije u svetu rangirana najlošije u poslednjih 12 godina. Opširnije OVDE.

Ministarstvo zdravlja Srbije je u sredu saopštilo da su od velikog kašlja (pertusisa) tri nevakcinisane bebe mlađe od tri meseca umrle prošle godine, a jedna ove. Opširnije OVDE.

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da je „naišao na zid“ za svoju zemlju pre nego što je dan ranije pristao na sporazum Evropske unije o povećanju pomoći Ukrajini i da je izbegao rizik od gubitka namenskih sredstava EU za Budimpeštu iz zajedničkog fonda. Opširnije OVDE.

Poljoprivrednici su u sredu blokirali autoputeve u Belgiji, Francuskoj i Italiji zahtevajući od zvaničnika EU u Briselu bolje cene za svoje proizvode i manje birokratskih smetnji za rad. Opširnije OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari