Sneg koji je juče nastavio smanjenim intenzitetom da pada na širem području opština Pčinjskog i Jablaničkog okruga dodatno je otežao rad ekipa lokalnih elektrodistribucija koji rade na popravci elektro mreže na području bujanovačke i opštine Vladičin Han.


U vranjskoj Elektrodistribuciji potvrdili su za Danas da se ekipe nalaze na terenu i da se kvarovi popravljaju otežano zbog teško pristupačnog terena pre svega u selima u opštini Vladičin Han. Slična je situacija i u crnotravskoj opštini gde je većina sela u kojima ima tek po nekoliko domaćinstava i dalje nemaju električnu energiju. Dizel gorivo namenjeno mehanizaciji u opštinama Crna Trava, Vlasotince, Trgovište i Vranju je stiglo što u mnogome olakšava rad Preduzeću za puteve iz Vranja, ali i pripadnicima Vojske Srbije koji su aktivno uključeni u čišćenje zavejanih lokalnih puteva. Svaka od opština dobila je po pet hiljada litara dizela. Regionalna privredna komora u Leskovcu prikupila je pola tone brašna i drugih prehrambenih proizvoda za ugroženo stanovništvo opštine Crna Trava. Predsednik RPK u Leskovcu Goran Jović potvrdio je za Danas da su ovu humanitarnu akciji podržala preduzeća iz svih trinaest opština juga Srbije.

– Akciju pomoći Crnoj Travi, ali i drugim sredinama koje su pogođene visokim snegom, nastavićemo i dalje – kažeáJović. Sneg je tokom jučerašnjeg dana na širem području vranjske opštine ponovo zavejao lokalne putne pravce gde se saobraćaj odvija otežano prema Krivoj Feji i Besnoj Kobili, kao i prema Svetom Iliji i Vlasu. Tokom dana pojačano je prisustvo mehanizacije na regionalnom putu Surdulica – Promaja – Vlasinsko jezero kao i na putu koji vodi prema Bosilegradu i Graničnom prelazu Strezimirovci sa Bugarskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari