Snimci emisije Milojka Pantića izbrisani sa Jutjuba: Sumnjam da mi je Vučić ukinuo kanal 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/DS)

Sportskom komentatoru i novinaru Milojku Pantiću ugašen je Jutjub kanal. Kanal pod nazivom “Sportska galaksija, direktno i bez pardona”, na kom Pantić jednom nedeljnio predstavlja svoje emisije na prepoznatljiv način, gde je, umesto sporta najčešća tema politika i kritika aktuelnog režima, navodno je ta mreža ugasila bez vidljivog objašnjenja.

Međutim, pošto na Jutjubu nije ostao nikakav trag postojanja tog kanala, pa ni mejl adrese uz koju je otvoren, postoji i mogućnost da je po sredi hakerski napad. Pantić je uveren da je, šta god da je u pitanju, problem izazvala njegova poslednja emisija, čiji se sadržaj “nije dopao vlasti”.

Emisija „Lažni izbori su za Srbiju biti il ne biti”, zbog koje Pantić tvrdi da je i kanal zatvoren, emitovana je dva dana pre izborne tišine , a ista je podeljena i na Pantićevom drugom Jutjub nalogu, Sportsko-politička galaksija.

– Od 2012, od kada su naprednjaci došli na vlast, otvorio sam Jutjub kanal “Sportska galaksija, direktno i bez pardona”. Od tada do prošle nedelje, svake sedmice sam kačio svoju emisiju, u obliku tri komentara ili videa koje sam želeo da plasiram. Od dolaska na vlast aktuelnih vlastodržaca otkrivam da je na čelu države čovek huliganske svesti koji se i danas hvali da je bio u vojsci Delija koja je 90-ih godina u u Maksimiru išla da se tuče sa navijačima pod komandom Arkana sa navijačima Dinama Bed blu bojsima. U ono vreme kada se već raspirivala nacionalna mržnja i spremao rat. On se i danas hvali time. Dakle, u toj emisiji to objašnjavam naciji, a u svakoj drugoj sam imao prilog o tome ko je i šta je Vučić koji vodi državu, prvo kao prvi potpredsednik pa kao premijer, pa predsednik. Neki prilozi su pregledani i po 350.000 do 400.000 puta i to je veliki “tiraž”, objašnjava Pantić podsećajući da tih emisija više nema.

Pantić kaže da mu je Jutjub do sada , tek tokom pandemije, dva puta blokirao najpre postavljeni video, a drugi put blokirao nalog od korišćenja na sedam dana, a sve zbog remisija u kojima propagira stav da čovek ima slobodno pravio da bira hože li da se vakciniše ili neće.

– Oba puta, obrazloženje je bilo da sam prekršio uslove korišćenja, a uz svaku opomenu dobio bih i mejl u kome se pojašnjava njihova odluka. Sada, nije ostalo ništa, pa ni adresa Jutjuba kojoj mogu da se obratim zbog žalbe. tada sam otvorio drugi kanal, “Sportsko-politička galaksija”, gde sam kačio priloge o pandemiji i više nisam imao problema u emitovanju, jer on ima znatno mjanje pregleda od prvog, priča Pantić i objašnjava da je prvi kanal pratilo oko 36.000 posetilaca.

– Prošle nedelje, za 980-tu emisiju, napravio sam prilog “Lažni izbori su za Srbiju biti il ne biti”. On počinje videom koji sam pravio pred one junske izbore 2020, u isto vreme sa onim poplavama. Zaključio sam da je ovo vlast koja vodi Srbiju i Beograd u porpast. Emisiju “Biti il ne biti” postavio sam u ponedeljak, u utorak je već imala oko 10.000 poregleda. U sredu mi se javljaju prijatelji i kažu mi da ni emisije ni kanala nema. Međutim, ovog puta nije bilo upozorenja i objašnjenja, osim da je kanal ukinut.

Pantić je sumnjičav i kada su u pitanju horde botova stranke na vlasti, za koje smatra da su lako mogle da prijave kanal nebrojeno puta i omoguće Jutjubu da “problematičan” kanal i ugasi.

– Ako se određen broj ljudi žali na sadžaj i traži da se to skine, onda Jutjub ukida kanal. Ja nemam informaciju šta se zapravo desilo, ali s obzirom na situaciju, postoji mogućnost da je upravo to razlog. Vlast ima botove i centre za internet čiji je zadatak da ukinu programe koji nisu po volji vlasti, zaključio je Pantić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari