Spahić (Novi Pazar): Inspekcija da utvrdi da li je bilo kršenja mera na koncertu Ace Lukasa 1Foto: Medija centar

Direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom Pazaru Šefadil Spahić rekao je danas da inspekcijske službe treba da utvrde da li je na koncertu Ace Lukasa proteklog vikenda u tom gradu bilo kršenja epidemioloških mera.

Na društvenim mrežama kruže snimci i fotografije sa Gradskog stadiona, na kojima se vidi masa mladih na koncertu.

„Nisam ni znao da se održava taj koncert, ali znam da još uvek nije vreme za opuštanje. Uprkos povoljnoj epidemiološkoj situaciji, korona virus je i dalje u opticaju“, rekao je Spahić za Sto plus radio i Betu.

On je dodao da inspekcijske službe i Republički krizni štab odlučuju o tome da li se krše protivepidemijske mere na masovnim okupljanjima.

„Bilo kakvo kršenje epidemioloških mera za mene nije prihvatljivo i protiv toga sam, jer i dalje imamo sporadično novootkrivene pozitivne slučajeve i zato smatram da je rano da se vratimo normalnom životu i da i dalje treba da budemo obazrivi“, rekao je Spahić.

Prema njegovim rečima, delta soj korona virusa još uvek nije registrovan u Novom Pazaru, ali postoji „bojazan od njegovog širenja“.

„Brže se prenosi (delta soj), daje težu kliničku sliku i uglavnom zahvata mlađu populaciju i nevakcinisane, a takvih je kod nas puno. S obzirom da nismo iskoristili prednost vakcinacije, smatram da i sa okupljanjima treba sačekati“, istakao je Spahić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari