SSP Užice: Bečejprevozu zabraniti da rezervoare autobusa puni metanom iz boca sa prikolica 1Foto: Nenad Kovačević

Gradski odbor Stranke slobode i pravde traži od  užičke vlasti da gradskom prevozniku Bečejprevozu zabrani da rezervoare svojih autobusa puni metanom iz boca sa prikolica, usred užičkog naselja Krčagovo.

Kako je Danas pisao, taj prevoznik već mesecima na taj nakav način puni rezervoare svojih autobusa, jer je to, kako su rekli, jeftinije nego da njihova vozila odlaze u Čačak, gde je najbliža gasna stanica.

Nazivajući to „skandalom“, odbor SSP navodi da zbog toga „građani strepe od toga da li će im naselje odleteti u vazduh“.

„Šta još treba da se desi da bi nadležni organi lokalne samouprave preispitali ugovor s Bečejprevozom i našli pouzdanijeg partera i prevoznika, koji bi obavjao javni prevoz na teritoriji Užica“, pitaju se u odboru SSP.

„Zahtevamo od lokalne samouprave da im se kao ugovornom obvezniku ovakav način punjenja autobusa odmah zabrani, jer ugrožavaju bezbednost imovine i građana, da se na vreme spreči potencijalna tragedija i da se ne čeka da se vidi čija je odgovornost, jer ni jedna služba, kako čujemo, nije nadležna u ovom slučaju, od gradskih do republičkih inspekcija koje su kontaktirane“, poručio je odbor SSP Užice.

Inače, kako je Danasu ranije rekao Dragan Marjanović, direktor Bečejprevoza u Užicu, uprava te kompanije u Bečeju „poseduje sve dozvole za takav način rada“ za koji, kako su naveli u Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu, „za sada nema krivičnog dela“.

Ugovor na 25 godina

Grad Užice je, prošle godine, sklopio ugovor o javno-privatnom partnerstvu sa Bečejeprevozom, po kome će ta kompanija čak 25 godina obavljati javni gradski prevoz u tom gradu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari