Šta dosad znamo o hapšenju migranata na Horgošu? 1Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Policija je u četvrtak uveče dobila prijavu da se ulicom kreću migranti i pucaju jedni na druge na području Horgoša, a do sada je otkriveno više od 600 iregularnih migranata u tom naselju.

Odmah po prijavi, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), udarnih operativnih grupa iz Kikinde i Subotice, kao i ovih policijskih uprava, zajedno sa Žandarmerijom, započeli su detaljnu pretragu terena.

Kako je saopštio MUP, na licu mesta su zatekli šest migranata, među kojima jednog starosti oko 20 godina sa dve prostrelne rane u grudima.

Tokom noći i od jutros, policija i Žandarmerija priveli su u Policijsku upravu Kikinda više osoba za koje se sumnja da imaju veze sa noćašnjom pucnjavom, ali i ilegalnim krijumčarenjem migranata.

Iz MUP-a dodaju da će se ova akcija nastaviti i u narednom periodu, a u cilju što bržeg pronalaska osoba osumnjičenih za pucnjavu, tokom potrage, koriste se i dronovi.

Šta dosad znamo o hapšenju migranata na Horgošu? 2
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Kako prenosi RTS, sukob između dve grupe migranata počeo je juče u kasnim poslepodnevnim časovima u centru Horgoša.

Krenulo je prvo sa fizičkim obračunom, a potom sa noževima i vatrenim oružjem, javio je reporter RTS-a. Tokom ovog sukoba između dve grupe migranata, nije bilo sukoba sa građanima Horgoša, ali su oni zabrinuti.

Prema nezvaničnim informacijama iz subotičke bolnice, četiri migranta su tamo smeštena, jedan sa ustrelnom, drugi sa prostrelnom ranom, a dvojica su pretučena i primljena u dosta lošem stanju, ali niko od njih nije u životnoj opasnosti, prenosi RTS.

Šta dosad znamo o hapšenju migranata na Horgošu? 3
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Na Horgoš je došao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je tom prilikom poručio da će bezbednost svakog građanina Srbije i njihova imovina biti zaštićeni.

On je naglasio da u Srbiji prema svakoj vrsti kriminala postoji nulta tolerancija i da je srpska policija spremna da odgovori na sve bezbednosne izazove, posebno na ovom delu teritorije gde je skoncentrisan veliki broj migranata.

Načelnik Uprave granične policije Mile Jandrić ukazao je da je u toku akcija koja je usmerena na sprečavanje krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u sadejstvu više linija rada preduzeli su sve mere i radnje da blokiraju ovaj prostor. Otkriveno je više od 600 iregularnih migranata, određena lica koja su učestvovala u sinoćnoj pucnjavi su identifikovana, a pronađeno je i vatreno oružje“, precizirao je Jandrić i dodao da se akcija nastavlja i da će ta brojka biti još veća.

Đacima u Horgošu skraćena popodnevna smena

Osnovna škola „Karolina Karas“ u Horgošu objavila je na svom Fejsbuk nalogu da će danas nastava za učenike biti završena u 16.25 časova i da poslednja dva časa neće biti održana zbog sinoćne pucnjave u centru ovog naselja.

Ovakvu Odluku je donela Školska uprava u Zrenjaninu.

„Na ovaj način učenici mogu da idu kući dok još ima dnevnog svetla“, navodi se u objavi ove škole.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari