Stašević Karličić o krivičnim prijavama: Nije oštećen budžet, kontrole će to i pokazati 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Direktorka beogradske Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ Ivana Stašević Karličić izjavila je danas, povodom podnošenja nekoliko krivičnih prijava, da „nema govora“ da je klinika oštetila državni budžet i da će nadležne institucije to i pokazati.

Zaposleni u toj klinici pet meseci protestuju protiv direktorke, zahtevajući njenu smenu zbog, kako kažu, mobinga i narušenih medjuljudskih odnosa u kolektivu.

„Uvek radim kao da će kontrola biti svakog dana, a serviranje laži u svrhu progona i brzog rešavanja ličnih nesimpatija, ne prihvatam kao sistem vrednosti“, kazala je Stašević Karličić za list Politika.

Ona je rekla da će se odazvati pozivu istražnih organa, ako joj bude upućen.

„Rezultati svih dosadašnjih kontrola Ministarstva zdravlja bili su pozitivni. Nastavljamo da sprovodimo zakon uprkos diskomforu male grupe kriminogenih rušitelja zdravstvenog sistema“, kazala je.

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) zatražilo je od policije da prikupi obaveštenja o pet krivičnih prijava koje su podnete protiv Stašević Karličić, koja se sumnjiči da je oštetila državni budžet za više od 1,5 miliona dinara, naplaćujući usluge koje klinika nije pružala.

Stašević Karličić se sumnjiči da je od 2018. do oktobra 2022. menjala lične podatke pacijenata.

Kako je navedeno u krivičnoj prijavi, to je radila tako što je pacijenta po prijemu uvodila pod poznatim imenom, da bi ih po otpustu preimenovala u N. N. lica, da bi naplatila troškove lečenja iz državnog budžeta.

Takođe je naplaćivala usluge produženog lečenja, a da pacijentima navedene usluge nisu pružene, navedeno je u krivičnoj prijavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari