Stojković podnosi krivične prijave za terorizam i ubistvo na Kosovu 1EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Advokat Čedomir Stojković podneće sutra krivične prijave za terorizam i teško ubistvo protiv učesnika događaja u manastiru Banjska.

“Podsećamo da čak 10 dana od paramilitarne aktivnosti u manastiru Banjska, gde je ubijen policajac Kosova čiju punu legitimnost priznaje Republika Srbija Briselskim sporazumom, i gde su poginula i najmanje tri napadača u tom događaju niko nije uhapšen”, naveo je Stojković.

Prema njegovim rečima, očigledno je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić štiti učesnike tor paramilitarnog događaja koji, kako dodaje, po članu 391 Krivičnog zakonika predstavljaju terorizam (za koji je zaprećena kazna zatvora od 5 do 15 godina) i krivičnog dela teškog ubistva iz člana 114 Krivičnog zakonika (za koje je predviđena kazna zatvora od najmanje 10 godina do maksimalne kazne doživotnog zatvora).

“Odugovlačenje sa pokretanjem krivičnog postupka i hapšenjem počinilaca je očigledno usmereno na to da se sakrije umešanost državnog vrha Srbije u organizovanje tog događaja. Istovremeno, za svako nelegalno držanje oružja u Srbiji po postojećoj praksi sudova Srbije se obavezno određuje pritvor za vreme trajanja istrage, a od tragičnog događaja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar taj pritvor obavezno traje mesecima”, poručuje Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari