Suđenje grupi Veljka Belivuka: Miljković tvrdi da je sporazum Hrvatina sa tužilaštvom falsifikat 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Suđenje kriminalnom klanu Belivuk-Miljković za sedam teških ubistava, otmice, mučenje, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno držanje oružja nastavljen je uvidom u fotografije koje je sačinila policija prilikom više pretresanja kuće i dvorišta u Ritopeku, kao prostorija na stadionu Partizan.

Podsetimo u kući u Ritopeku, prema navodima optužnice, pojedini optuženi članovi Belivukovog klana mučili su i ubijali svoje žrtve, o čemu su ranije tokom suđenja deteljano svedočili okrivljeni saradnici Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, prenosi N1.

Na više desetina fotografija koje su prikazane u sudnici mogao se videti izgled unutrašnjosti kuće – prizemlje, sobe na spratu, potkrovlje, ali i dvorište oko kuće, garaža i tajna prostorija u kojoj je policija pronašla industrijsku mašinu za mlevenje mesa, koju je Belivukov klan, kako tvrdi Tužilaštvo za organizovani kriminal, koristio za uništavanje tela žrtava koje su prethodno ubili.

Za reč se javio advokat Dejan Lazarević, koji od 22. januara 2024. ponovo brani vođe ove kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali osim njih dvojice i još devetoricu drugih okrivljenih članova klana. Lazarević je kazao da ništa što se vidi na fotografijama ne ukazuje da su u kući vršena krivična dela.

Advokatica Vera Đurović Bojović koja zastupa optuženog Nebojšu Jankovića navela je da je neko sve vreme neovlašćeno ulazio u kuću i vršio pretres. To je potvrđivala time što je na nekim mestima na zidovima, kako je ona zapazila, malter svež, što joj deluje neobično da posle protoka određenog vremena od korišćenje kuće do trenutka pretresa pojedina mesta budu sveže okrečena.

Takođe, prikazani su dokazi o forenzičkom pregledu tajne prostorije kada su pronađeni biološki tragovi, za koje je veštačenjem utvrđeno da pripadaju optuženim Milošu Budimiru i Veljku Belivuku, a postupajući tužilac Saša Ivanić pojasnio je da su njihovi DNK tragovi pronađeni na oružju u skrivenoj prostoriji – na jednoj pušci trag Budimira, a na pištolju i prigušivaču trag Belivuka.

Advokat Lazarević je od suda zatražio da budu saslušani veštaci koji utvrdili biološke tragove optuženih.

Za reč se javio jedan od vođa klana Marko Miljković. U sudnicu je ušao da prokomentariše zapisnik o pretresanju stana okrivljenog saradnika Bojana Hrvatina, koji je prethodno.

„Nigde ne piše da je od Hrvatina oduzeto 10 hiljada evra stečenih kriminalom niti je on to sam rekao. I dalje tvrdim da je njegov sporazum falsifikat“, kazao je Miljković.

Takođe su prezentovani dokazi o pronalasku bioloških tragova na kesi u ormanu u tajnoj prostoriji još dvojice okrivljenih Neboše Jankovića i Nikole Spasojevića, koji je potpisao sprazum sa tužilaštvom o priznanju krivice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari