Imala je samo 18 godina

Crtice iz suda

Ostavite komentar


  1. Ако је доказано овакво зверски почињено дело,мала је и смртна казна.Био сам на ратишту,и да сам наишао на тако нешто побио би их без размишљања, па да су ми најрођенији.Тако је један “ добровољац“ хтео да пуца у дете од 7-8 година,али је одустао кад је видео уперен калашњиков у њега.Злочин је злочин ма ко га починио,а ово што ради суд БиХ са Орићем је брука и само погоршава ствари.

    1. Bio sam na drugoj strani, i potpisujem sve sto si napisao. Oric je danas istaknuti clan kriminalnog miljea koji kao jegulja mili kroz prste pravosudja. Spoznaja da je taj sljam nosio (i ukaljao) uniformu koju sam i ja nosio uzasava me. Najinteresantnije u cijeloj prici je to da je taj „vojskovodja“ pobjegao iz Srebrenice par dana prije upada i svega onoga sto je uslijedilo. Kokoshar, kriminalac i pobjegulja. Ne znam zasto su kljucni svjedoci srpske nacionalnosti promijenili iskaze. Vec se desavalo da su neki Bosnjaci mijenjali iskaze nakon sto bi ih posjetili emisari sa novcem, ali, ne znam, ne zelim da vjerujem da se cak i to moze kupiti/prodati. U svakom slucaju, taj sljam hoda istim ulicama kojim i ja hodam, i ta spoznaja me uzasava.

  2. Zasto heroina,sta je to nesrecna djevojka uradila da je tako zovete.Imala je nesrecu da bude zarobljena ,mucena I ubijena.Zlocin je gnusan ,a kazne su diskutabilne.Nijedno balkansko pleme u ratovima 90 tih nije ratovalo po pravilima zenevske konvencije.Zlocin ili podvig ,zavisi sa koje se strane gleda.Slucaj N Orica je najsvjeziji primjer.

    1. Heroina je zato što je bila bolničarka, nebitno na kojoj strani, ona se bavila humanim poslom, a tako tragično stradala, mučenica… Eto zato je heroina.

    2. Heroina je žena heroj, reč nema pogrdno značenje. Zločin je zločin sa svake strane posmatrano, za svakoga sa dušom i srcem.

  3. Radio Slobodna Evropa, 4. oktobar/listopad, 2015: „Aziz Gromalić, jedan je od njenih saobraca… „Pomogla je kao ženska osoba oko kuhinje, bolnice, previjanja ako je bilo ranjenih i tako“…

    Aziz je svjedočio i njenom ranjavanju… Tog dana krenuli su u izvidjanje i u povratku upali u nepijateljsku zasjedu. „Ona je odmah od prvog rafala bila pogodjena. Pozivala je u pomoć. Ja sam dopuzao do nje svukao je u jedan putni kanal… Ona je i dalje plakala… Ja sam morao koordinirati i dozivati vojsku da opkolimo nepirijatelja, da se rasporedimo za borbu. Vidio sam da je pogodjena u ruku, negdje u nogu i rame, grudni koš, jedno oko“
    Anonimni posjetilac
    4.10.2015. 23:27
    Ljudi bez obzira na sve, procitajte izjave svjedoka. Prvo glavni svjedok kaze da je bila mrtva. Onda se navode povrede koje je zadobila u borbi i koje nakon 24 sata ne mogu da pokrenu ljudsko tjelo,… ,.. ne mislite da je ovo prema ovim izjavama malo nemoguce?

    Dusan Dusan (Novi Sad, Srbija)
    5.10.2015. 08:36
    E Karmen, nisi trebala ici u izvidjanje.
    Znam da nećete objaviti. Zašto onda pišem komentar? Zato što sam zgrožena ovim zločinom, ukoliko se zaista dogodio, ali bih volela i da čujem, da li su se osuđene uopšte branile i kako. Jesu li sve one jednostavno lude i zle? Kako se uopšte dogodilo, ako se dogodilo ovako nešto?

Ostavite komentar


Suočavanje

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.