Nadam se da presuda Karadžiću neće biti promenjena

* Tokom svedočenja u Hagu, shvatio sam da je Karadžić bio ključna ličnost bosanskog rata * Haški Tribunal je imao i dalje ima problema, ali taj sud je jedan plemenit eksperiment
Istoričar Robert J. Donia, koji večeras u Beogradu promoviše svoju knjigu o bivšem predsedniku RS i haškom osuđeniku, govori za Danas

Ostavite komentar


  1. "Pa, počeo sam da svedočim u predmetima pred Tribunalom 1997. godine."
    "Tokom tih 12 ili 13 slučajeva u kojima sam svedočio."

    Profesionalni svedok. Nikako ne može da prestane da izvlači materijalnu korist iz nesreće Srba, Muslimana i Hrvata.

  2. Дошао сам до реченице-Хашки суд је племенити експиримент.Верујте да нисам могао даље.Прво сам повратио,спонтано,што ми се није догодило ни када је Онај муџахедин убио српског свата и започео крвав пир у БиХ-ни.Започео рат.Овај квазиисторичар се прво доказао као сведок против Караџића.Када је своје "знање"наврнуо на хашки(НАТО) млин.Сада му је лако да пише историју,коју је стварао , да заради коју цркавицу јер Трибунал у Хагу не плаћа бог зна колико овакве сведоке.Он плаћа добро само судије и тужиоце.Одбрана како се снађе.Јадно и бедно је да је господин дошао у Београд да промовише ову књигу.Да промовише непостојећи Геноцид,како би лакше анулирао Аушвиц,Јасеновац,Дахау…..Стидим се Србије,која дочекује овакве госте!!!

  3. Nemojte se sekirati, neće biti promenjena, u stvari, možda i hoće biti zamenjena doživotnom, ali to Vas neće uneveseliti. To da je Karadžić bio arhitekta genocida je užasan nonsens. Da je bio nacionalita, đene, đene. Ali u BiH pored kosmopolite Alije i kosmopolite Franje, čudi me da je pribegavao nacionalizmu. Lično smatram da je zločin u Srebrenici potpomognut od strane zapadnih tajnih službi uz nerazumne odluke u postkomunističkoj hijerarhiji vojske Republike srpske. Taj zločin je, bez sumnje, za svaku osudu, uostalom kao i drugi zločini u tom ratu.Nego kažite nam Vi nešto o pravom genocidu nad genocidima, onom u Jasenovcu i celoj Hrvatskoj, koji su zapad i komunisti gurnuli pod tepih. To je zapadna demokratija, da prikriva genocid nad svim genocidima, a da s druge strane izmišlja nepostojeće.

Ostavite komentar


Suočavanje

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.