Ubistvo Marije Purić 1Foto: www.hlc-rdc.org

Marija Purić (1966), Hrvatica iz sela Golubinci u opštini Stara Pazova, ubijena je 6. februara 1994. u porodičnoj kući.

Porodica Purić je od 1992. godine bila izložena telefonskim pretnjama. Obično bi posle ponoći neko pozvao i psovao im „majku ustašku“ i pretio da će ih zaklati. Mesec dana pred ubistvo Marije Purić, NN lice je pozvalo telefonom porodicu Purić i tražilo od njih da dan kasnije ostave 2.000 maraka ispod cigle na prilazu njihovoj kući. Porodica Purić je odbila da to uradi.

Dana 6. februara 1994. godine u kasnim večernjim satima NN lice je ušlo u kuću porodice Purić i ubilo Mariju Purić u trpezariji. Ona je izbodena nožem. U drugim prostorijama kuće u tom trenutku su bili Marijina majka i brat. Marijin otac se nalazio u štali. Kada su čuli buku, Marijina majka i brat dotrčali su do trpezarije, gde su zatekli Mariju u krvi. Odmah su je kolima odvezli u Dom zdravlja Stara Pazova, gde je konstatovano da je Marija preminula.

Iste večeri, policija iz Stare Pazove je izvršila uviđaj u kući porodice Purić. Narednih dana policija je više puta ispitala oca i brata Marije Purić. Ispitivanje je vođeno tendenciozno, na šta, između ostalog, ukazuje i pitanje koje im je postavljano – zašto mrze Srbe. Iz tog razloga brat Marije Purić zaključio je da policija njega sumnjiči za ubistvo sestre, zbog čega je napustio Srbiju.

Za ubistvo Marije Purić nikada niko nije procesuiran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari