Supružnicima iz Sjenice po 40 godina zatvora zbog ubistva 1foto: N. Kočović

Apelacioni sud u Kragujevcu osudio je na po 40 godina zatvora Senada (39) i Muberu (37) Muhović iz Sjenice zbog teškog ubistva Anela Papića (32), u junu 2017. godine, potvrđeno je Danasu u Višem tužilaštvu u Novom Pazaru.

Taj sud je odbio, kao neosnovane, žalbe branilaca okrivljenih i povrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Novom Pazaru kojom je bračni par proglašen krivim za izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu, osudivši ih na maksimalne kazne zatvora.

U Višem tužilaštvu su nam rekli da su zadovoljni odlukom Apelacionog suda u Kragujevcu o potvrđivanju kazne od 40 godina zatvora, što je rezultat dobro sprovedene istrage tokom koje su prikupljeni, a na suđenju prezentovani dokazi.

Presudom je utvrđeno da je bračni par 23. juna 2017. godine Anela, Muberinog ljubavnika, namamio u atar sela Ponorac, kod Sjenice, gde su ga napali i ubili, zadavši mu 27 udaraca tupim predmetom, nanevši mu višestruke prelome kostiju lobanje, ruku i šake.

Nakon toga su telo pokušali da zapale i prekriju šibljem. Telo ubijenog mladića pronađeno je dan kasnije, a Senad i Mubera su, u međuvremenu, pobegli u Nemačku.

Iz te zemlje vratili su se nekoliko dana kasnije, u nameri da pred pravosudnim organima dokažu svoju nevinost.

Senad je tokom suđenja izneo odbranu, dok se Mubera sve vreme branila ćutanjem.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari