Tepić: Protiv Palme će govoriti još najmanje sedam svedoka 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Svedok koji je na video snimku izneo detalje sa privatnih žurki u Jagodini, optuživši Dragana Markovića Palmu za podvođenje devojaka i maloletnica, juče je trebalo da bude saslušan u policiji u Jagodini, ali je tužilaštvo iz Kraljeva usvojilo njegovu zamolnicu te će on iskaz umesto u Jagodini dati u Beogradu.

Marinika Tepić najavila je za naš list da će u narednim danima organizovati novu konferenciju za novinare gde će o svojim saznanjima, odnosno nelegalnim aktivnostima Palme, govoriti još svedoka.

Istovremeno, Markovićev advokat je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podneo krivične prijave protiv Marinike Tepić i Sande Rašković Ivić.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić istakla je za Danas da će svedok koji je juče trebalo da da iskaz u jagodinskoj policiji govoriti o svojim saznanjima, samo ostaje da se vidi da li će njegovo svedočenje ostati zatvoreno za javnost.

Upitana da prokomentariše Markovićevu tužbu protiv nje, naša sagovornica je istakla da ni najmanje nije zabrinuta i da je to sve „deo njegove predstave“.

– Svako radi svoj posao u ovoj situaciji. Neko živi od cirkusa i predstava, a mi se bavimo ozbiljnim stvarima gde nema nikakve sumnje da će to ići putem koji treba i koji Palma zaslužuje – naglasila je Tepić.

Na pitanje da nam da više detalja o stvarima sa kojima će, kako je najavila, u narednom periodu upoznati javnost, a koje nedvosmisleno potvrđuju Markovićevu krivicu, ona je rekla da će još svedoka govoriti javno.

– Planiram da održim novu konferenciju za novinare, gde ćemo čuti još iskaza zaštićenih svedoka – istakla je Tepić.

Kako je ranije navela, takvih svedoka je najmanje sedam i svi su spremni da svedoče ukoliko im tužilaštvo obezbedi zaštitu.

https://klub.danas.rs/svezeizurednistva/?fbclid=IwAR3OvxLiOcwNct-CcdeWdPF2x5jdt6tt1W5_8ECll89VDFAEXJJByL1QLv0Tepić: Protiv Palme će govoriti još najmanje sedam svedoka 2

Međutim, tužilaštvo u Kraljevu se po tom pitanju već drugu sedmicu ne izjašnjava. Sa druge strane, Marković je u više navrata ponovio da svedoci ne mogu da ostanu zaštićeni i da će on na sudu saznati njihov identitet.

Krajem prošle sedmice, za naš list je najavio da će podneti krivične prijave protiv Marinike Tepić i potpredsednice Narodne stranke Sande Rašković Ivić zbog, kako je rekao, neistina koje su izrekle o njemu.

Prema Markovićevim navodima, njegov advokat je juče predao tužbu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu protiv Tepić i Rašković Ivić zbog optužbi da je organizovao podvođenje maloletnica i žena u Jagodini na privatnim zabavama, na kojima su prisustvovali i pojedini političari i tajkuni.

„Dakle, ne predajem privatnu tužbu u Jagodini, nego Tužilaštvu u Beogradu. Tu neka daju izjave“, rekao je Marković.

Tepić: Protiv Palme će govoriti još najmanje sedam svedoka 3
Foto: Beta/Miloš Miškov

Kako se navodi u saopštenju, Marković je za televiziju Hepi rekao da su do sada saslušani svi ljudi koje su pomenuli Marinika Tepić i osoba koja tvrdi da je prisustvovala tim zabavama.

„Dragan Đilas i Marinika Tepić traže za kriminalca status zaštićenog svedoka. Tako se vade kako se taj svedok kriminalac tobože plaši, a istina je da je sve slagao. Neka ga saslušaju gde god žele, samo neka da izjavu i neka kaže kome se od bilo koga šta desilo i gde. Taj zaštićeni svedok kriminalac nema razloga da se plaši od mene, ali ima razloga da se plaši od zatvora zbog svih laži koje je izgovorio. Ako treba poslaću mu tri devojke sportistkinje da ga čuvaju kao baba unuče i slobodno neka dođe i u restoran ‘Tigar’ u Jagodini, za koji je takođe lagao, kao i za sve ostalo i neka tu svedoči“, rekao je on.

Povodom prijava koje je Marković podneo protiv Tepić i Sande Rašković Ivić, Goran Ilić, zamenik Republičkog javnog tužioca, kaže za Danas da krivična prijava predstavlja dojavu tužilaštvu da je izvršeno neko krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti, a da je kod nas sve više postala sredstvo političkog obračuna.

– Naš Zakonik o krivičnom postupku čak propisuje obavezu svakoga da prijavi krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti. Krivična prijava je inicijalni akt i ona u procesnom i materijalnom smislu nema značaj. Tužilaštva su suočena sa poplavom raznoraznih krivičnih prijava u kojima se prijavljuje svako i svašta. Iz mase krivičnih prijava koje pojedinci podnose, tužilaštvo treba da proceni koja od krivičnih prijava daje povoda za dalje postupanje tužilaštva a koju bi trebalo odmah odbaciti. U Srbiji su krivične prijave neretko sredstvo političke borbe – ukazuje Ilić. Prema njegovim rečima, krivične prijave često, umesto da posluže osnovnom i zakonskom cilju, da budu izvor saznanja o krivičnom delu i učiniocu, služe medijskom i političkom razračunavanju.

Palma: Svaka od 393 žene će posebno tužiti Mariniku

Dragan Marković je izrazio očekivanje da će tužilaštvo uskoro procesuirati prijavu koju su podnele 393 žene zaposlene u javnom sektoru u Jagodini.

„Svaka od tih žena će posebno tužiti Mariniku Tepić za pretrpljenu duševnu bol, jer su to žene koje imaju decu i porodice, a neke i unuke. Marinika Tepić će imati dosta posla po sudovima da objašnjava to što je rekla za ‘telefon za druženje’, odnosno, moraće da pruži dokaze za to, a dokaza nema, kao ni za jednu reč koju je izgovorila“, rekao je Marković.

SSP: Prinuđeni smo da se borimo javno

Stranka slobode i pravde navela je krajem prošle sedmice da je zbog svih okolnosti prinuđena da se za zaštitu svedoka i žrtava bori javno, „jer je organizovana prostitucija i pedofilija u kojima je prvoosumnjičeni službeno lice Dragan Marković Palma po rečima očevidaca i žrtava – pitanje od najvećeg javnog interesa“.

SSP je najavila da će u narednim danima izneti i javnosti i tužilaštvu nekoliko zataškanih tragova, „do kojih je sasvim sigurno i samo moglo doći, a neki su i službeno već ranije evidentirani“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari