Više javno tužilaštvo traži vanredni nadzor zbog slučaja akušerskog nasilja 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

Odeljenje za profesionalni nadzor Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zatražilo je od Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu spise predmeta formirane po krivičnoj prijavi Milice Filipović iz Šapca, podnete protiv GAK Narodni front, odnosno protiv odgovornih lica, medicinskog osoblja u postupku indukovanog prekida trudnoće.

Kako navodi VJT, spisi predmeta su zatraženi radi obavljanja vanrednog profesionalnog nadzora.

Podsetimo, Prvo osnovno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu Milice Filipović iz Šapca, podnetu zbog nehumanog tretmana koji je pretrpela u GAK Narodni front.

Priča Milice Filipović, čiji se indukovani pobačaj okončao u toaletu – i to, kako ona kaže, po uputstvima medicinske sestre – potresla je javnost u Srbiji kada je o tome progovorila 2022. godine.

“Prilično sam razočarana. Ne zbog činjenice što je moja krivična prijava odbijena, već zbog činjenice da niko nije saslušan”, rekla je za Danas Milica Filipović iz Šapca posle saznanja da je Prvo osnovno tužilaštvo odbacilo njenu krivičnu prijavu podnetu zbog nehumanog tretmana koji je pretrpela u GAK „Narodni front“.

„Uopšte nije bilo važno kako se ja osećam. Tužilaštvu su bili poznati identiteti svedoka, oni su bukvalno mogli da ih pozovu ili bilo šta da urade po tom pitanju, niko od njih nije saslušan za dve godine i dva meseca, koliko je prošlo otkako sam podnela krivičnu prijavu“, istakla je Milica za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari