U 13 ustanova socijalne zaštite obolelo 117 korisnika i 31 zaposleni 1Foto: Beta/Saša Đorđević

U 13 ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domova za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, korona virusom je inficirano 117 korisnika i 31 zaposleni, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Knjaževcu i „Jelenac“ u Aleksincu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.

Inficiranih ima i u domovima za smeštaj odraslih i starijih „Stara pruga“ na Umci, „Doživeti stotu“, „Miljakovački vinogradi“, „Nada“ i „Holiday house lux“ u Beogradu, kao i domovima „Radost“ i „S.Nikola“ u Negotinu.

Među ustanovama u kojima je potvrdjeno prisustvo infekcije su i domovi za smeštaj odraslih i starijih „Mass Green House“ u Petrovaradinu i „Gardoš“ u Zemunu.

Od početka epidemije je izlečeno 518 korisnika ustanova socijalne zaštite i 192 zaposlena.

„Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji“, piše u saopštenju.

Dodaje se da na osnovu rešenja Ministarstva rada, domovi „Doživeti stotu“, „Stara pruga“ i „Radost“ više ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari