U gradovima na jugu praznično radno vreme u prvim danima 2022. i za Božić 1Narodno pozorište Leskovac Foto: npl.org.rs

U prvim danima 2022. kulturne ustanove će raditi skraćeno, a tako će biti i u zdravstvenim ustanovama u gradovima na jugu Srbije. Određenim danima neće raditi pošte, apoteke će biti u fazi dežurstva, a jedino ekipe hitne pomoći ne prestaju sa radom ni kada je doček Nove godine i Božić, javlja portal Južne vesti.

Od 1. do 3. januara, ali i 7. januara za Božić, Dom zdravlja u Nišu će raditi skraćeno, a centralni objekat za decu i odrasle koji nemaju simptome kovid infekcije biće otvoren od 7 do 20 sati.

U istom terminu će infuzioni punkt u zdravstvenoj stanici „Nikola Tesla“ biti dostupan svim pacijentima koji takođe nemaju kovid, a kojima je potrebno ordiniranje infuzione terapije i pregled lekara opšte medicine.

Služba kućnog lečenja, medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja na punktu u Rajićevoj ulici radiće od 7:30 do 14:30, a sestre će biti na terenu od 7 do 20 sati.

Služba za laboratorijsku dijagnostiku radiće u periodu od 7 do 14 sati; Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu – dežurstvo je organizovano u prostorijama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć od 7 do 20 sati i od 20 do 7 sati; Služba za polivalentne patronože – rad na terenu od 7 do 14 sati, a telefonsko savetovalište od 7 do 20 sati – saopštavaju iz Doma zdravlja.

Kovid ambulante „Duvanište“ i „Čair“ radiće od 7 do 20 sati, laboratorijske i radiološke dijagnostike u tim ambulantama biće moguće od 7 do 12 sati. Pedijatrijska kovid ambulanta u crvenoj zoni u Domu zdravlja biće otvorena takođe od 7 do 20 sati.

Vakcinalni punktu u centralnom objektu te ustanove radiće 1. i 2. januara od 7 do 13:30, a 3. i 7. januara od 7 do 20 sati.

Testiranje na lični zahtev (PCR i AG) u preventivnom centru Doma zdravlja za vreme praznika će se vršiti u vremenu od 7 do 12 sati – navode iz Doma zdravlja. Prvog i 7. januara dežurna apoteka „Ćele Kula“ u Nišu će raditi 24 sata, dok će ogranak apoteke „Duvanište“ biti otvoren od 9 do 17 sati.

Ista situacija će biti i 2. januara, ali će tada biti otvorena vrata i drugih apoteka.

Apoteka „Čegar“ od 8 do 15 sati; „Durlan Plus“ 7:30 do 15:30; „Arnika“ u Aleksincu od 8 do 15 sati; Apoteka „Doljevac“ u Doljevcu od 8 do 15 sati; „Dr. Milenko Hadžić“ u Svrljigu od 8 do 15 sati – navode iz Apotekarske ustanove Niš.

Objekti niškog Narodnog muzeja radiće skraćeno za novogodišnje praznike, dok će za Božić biti zatvoreni. Danas će Ćele kula, Logor, Arheološka sala i postavka posvećena Sremcu i Miljkoviću posetioci moći da obiđu od 10 do 15 sati, a isto radno vreme važiće i 1. i 2. januara.

Glavna pošta u Nišu neće raditi 1. i 7. januara, a 2. i 3. će biti otvorena od 7 do 20 sati.

Praznično radno vreme i u Leskovcu

Što se tiče Doma zdravlja u Leskovcu, služba Opšte medicine u zdravstvenoj ambulanti 4 u Ulici Svetozara Markovića radiće od 7 do 20 sati.

Služba za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece od 7 do 20 i od 20 do 7 sati u prostorijama Dečjeg dispanzera i Covid ambulanta (za decu) od 7 do 15 sati u prostorijama Dečjeg dispanzera – navode iz leskovačkog Doma zdravlja.

Hitna pomoć će dežurati tokom celog dana, dok će zdravstvene stanice u Brestovcu, Manojlovcu raditi od 7 do 20 sati, dok će u Guberevcu i Pečenjevcu raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Grdelici dežuraće non-stop u prostorijama Hitne pomoći, dok će ambulanta u Velikoj Grabovnici i Predejanu raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Vučju radiće od 7 od 14 sati, dok će odeljenje Hitne pomoći raditi stalno.

Pošta u tom gradu neće raditi 1,2 i 7. januara, dok će 3. biti otvorena od 8 do 15 sati.

Dežurstva i u Pirotu i Vranju

Prva dva dana 2022. godine, kao i za Božić neće raditi centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavod za javno zdravlje u Pirotu.

Kako kažu iz te ustanove, biće organizovano dežurstvo za uzorkovanje PCR testova 3. i 8. januara od 8 sati, a antigenskih od 9 sati.

Pošta u Pirotu će raditi 3. januara od 8 do 14 sati, a ona na graničnom prelazu Gradina biće otvorena 24 sata tokom praznika.

Zdravstveni centar Vranje za vreme praznika neće raditi 1. i 2. januara i prvog dana Božića, 7. januara. Tih dana radiće samo dežurne službe u Domu zdravlja od 8 do 18 sati. Laboratorija u Domu zdravlja radiće od 8 do 14 sati, dok će Hitna pomoć raditi stalno.

Covid ambulanta u ATD radi za vreme praznika od 7 do 20 sati; covid ambulante u dečijem i školskom dispanzeru rade od 8 do 18 sati – navode iz vranjskog Zdravstvenog centra.

Dodaju da će u vranjskoj Opštoj bolnici rad biti organizovan prema rasporedu u režimu dežurstava i radiće se bez prekida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari