U KC Niš porodili trudnicu priključenu na respirator, novorođenče preminulo 1Klinički centar Niš Foto: Beta/Saša Đorđević

Trudnica (27) iz okoline Doljevca, koja ima simptome korona virusa i priključena je na respirator, porodila se danas u Kliničkom centru u Nišu, ali je njena beba umrla.

Direktorka Klinike za dečiju hirurgiju Anđelka Slavković rekla je da je novorođenče preminulo ubrzo nakon porođaja.

„Obavljen je porođaj, ali nažalost, uprkos svim preduzetim merama, novorođeni dečak je preminuo. Trudnica je nakon porođaja ponovo vraćena na respirator i trenutno je stabilno”, rekla je Slavković.

Ona je objasnila da je konzilijum lekara danas odlučio da trudnica koja je u 31. nedelji bude juče porođena carskim rezom u 10.30 časova, s obzirom na to da joj se opšte stanje pogoršalo.

“Rodila je dečaka, on je spontano prodisao, ali vrlo brzo nakon toga imao je pad saturacije, stanje se pogoršalo, pa je intubiran. Međutim, i pored svih mera reanimacije lekari nisu uspeli da se izbore za njegov život. Preminuo je u 11.50 časova”, kazala je direktorka.

Doktorka Slavković je potvrdila da ova trudnica ima zapaljenje oba plućna krila, da je njeno teško opšte stanje usmerilo lekare ka sumnji na kovid, mada je sve vreme bila negativna na testovima za korona virus.

U KC Niš su trenutno hospitalizovane tri trudnice, stanje žene iz Vranja koja se, takođe, nalazi na respiratoru i pozitivna je na kovid trenutno je stabilno. U stabilnom stanju je i treća trudnica iz Kuršumlije, koja nije bila priključena na respirator, a ima korona virus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.