U Kladovu i Majdanpeku se smanjuje broj aktivno zaraženih 1Kladovo Foto: J. B. K.

Na dnevnom niovu broj oporavljenih veći je od broja novozaraženih, te se u opštinama Kladovo i Majdanpek smanjuje broj aktivno zaraženih.

Prema izveštaju kladovskog Zdravstvenog centra minulog vikenda je u ovoj opštini korona virusom zaraženo još sedam osoba, izlečeno je 19 i trenutno su aktivno pozitivna 144 bolesnika.

Od početka septembra virusom je zaraženo 185 osoba, a od marta prošle godine, kada je potvrđen prvi slučaj zaražavanja korona virusom, u opštini Kladovo je inficirano 2.238 osoba, od virusne infekcije se oporavilo 2.014 obolelih, a od posledica korona virusa preminulo je 80 pacijenata.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek dva dana zaredom broj aktivno zaraženih je u padu i trenutno je aktivno pozitivno 114 stanovnika majdanpečke opštine, pri čemu je 90 njih nevakcinisano.

Juče je prisustvo korona virusa laboratorijski potvrđeno kod šest osoba, izlečeno je sedam bolesnika, a jedan pacijent je od posledica virusne infekcije preminuo.

Od prošlog ponedeljka, juče je bio prvi dan da kod pacijenata koji su se javljali u kovid ambulante nije bilo nijednog slučaja pneumonije. U kovid bolnicama je zbog teže kliničke slike hospitalizovano 19 pacijenata.

Od početka epidemije virusom su inficirane 1.762 osobe, do sada je izlečeno 1.587, a od posledica korona virusa preminuo je 61 pacijent.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.