U Negotinu tri, Kladovu dva nova slučaja korona virusa, Majdanpek bez novoinficiranih 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Troje Negotinaca pozitivno je na korona virus, a budući da se radi o blažim oblicima obolevanja, oni su na kućnom lečenju.

U negotinskoj bolnici u kojoj trenutno nijedno odeljenje nije u kovid režimu, od 16. jula nije zabeležen prijem ni jednog pacijenta obolelog od kovida, a troje novoinficiranih su prvi slučajevi nakon osam dana bez obolelih. Proteklog meseca urađeno je 1.839 testova i 12 osoba imalo je pozitivan rezultat, navodi se u izveštaju negotinskog Zdravstvenog centra. Najviše testova rađeno je na lični zahtev zbog putovanja kao i zbog prijema u bolnicu. U negotinskoj opštini je od početka epidemije inficirano 2.610 osoba.

U kladovskoj opštini su minulog vikenda registrovana dva slučaja zaražavanja korona virusom, a kako se jedan bolesnik oporavio aktivno zaraženo je devet bolesnika. U izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo, u ovoj podunavskoj opštini su od početka epidemije korona virusom inficirano 1.764 osobe, do sada je izlečeno  1.679 bolesnika, a od posledica korona virusa preminulo je 76 pacijenata.

U majdanpečkoj opštini proteklog vikenda nije bilo novih slučajeva zaražavanja korona virusom. U subotu je testirano 13, a juče osam osoba I nijedna nije bila poztivna. Prema podacima nadležnih u Domu zdravlja Majdanpek, aktivno pozitivno je sedam osoba, a jedna je hospitalizovana u tercijarnoj zdravstvenoj ustanovi. Od početka epidemije korona virusom su zaražene 1.484 osobe, a hospitalizovano je bilo 249 pacijenata. Do sada se oporavilo 1.423 obolela, a od posledica korona virusa preminula su 53 pacijenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari