Na osnovu Ugovora o dodeli subvencija za otvaranje novih radnih mesta, u mlinu u Staroj Pazovi biće zaposleno 18 osoba. Ugovor su potpisali pokrajinski sekretar Miroslav Vasin i direktor DOO Panonija Promet Branko Ulemek.


– Nadam se da ćemo u ovaj mlin i naredne godine doći istim poslom, kako bi potpisali, za bar još 30 radnika, ugovore o subvencijama – rekao je Miroslav Vasin.

Zahvaljujući se na podršci i razumevanju Pokrajine, Ulemek je saopštio da mlin trenutno radi sa 50 odsto kapaciteta, te da ima realne šanse da u skorije vreme zaposli još ljudi. Pored toga u planu im je da u velikoj hali, koja je takođe u njihovom vlasništvu otvore modernu pekaru, iz koje bi izlazili proizvodi od brašna.

Subvencije za zapošljavanje novih radnika uvedene su kao jedna od mera za razvoj privrede u Vojvodini od 2008. godine. Za svako novootvoreno radno mesto iz pokrajinskog budžeta se izdvaja 130.000 dinara, i ugovor koji se sa poslodavcima potpisuje obavezuje ih da radnici moraju da ostanu u radnom odnosu dve godine.

Oporavak mlinske industrije

Pokrajinski sekretar Miroslav Vasin ocenio je da se mlinska industrija polako oporavlja. On je naveo da su Žitoprodukt, Kikindski mlin, Fidelinka i Mlin Bečej na putu oporavka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari