Poboljšanje uslova za život i rad meštana i obezbeđenje kvalitetnijih uslova za prihvat posetilaca Krajine krajnji je cilj projekata javnih radova u opštini Negotin za koje su odobrena sredstva.

Pored toga, posredstvom Eko-fonda, Turističke organizacije, Muzeja Krajine, Istorijskog arhiva, Narodne biblioteke i Centra za socijalni rad posao u narednih pet odnosno šest meseci, u zavisnosti od trajanja projekta, dobilo je 61 nezaposleno lice sa evidencije NSZ. Čišćenje šiblja i korova, sakupljanje i razvrstavanje otpada sa šireg područja plaže na Kusjaku, puta prema manastiru Bukovo i u samom Negotinu projekat je Eko fonda opštine Negotin vredan 3,1 milion dinara na kome je do 1. decembra angažovano 20 nezaposlenih osoba.

Tokom četiri meseca uređivaće se i održavati zelene površine turističkih destinacija, Rajačkih i Rogljevskih pivnica i Rajačkog groblja, a u okviru projekta javnih radova Turističke organizacije opštine Negotin. Na ovim poslovima angažovano je 17 radnika, a vrednost projekta je 2,1 milion dinara.

Muzej Krajine će za projekat uređenja i adaptacije muzejskih objekata u gradu i lokaliteta Šarkamen dobiti 1,84 miliona dinara, a tokom pet meseci trajanja projekta radno će biti angažovano 12 nezaposlenih lica. Šest gerontodomaćica će u okviru projekta Centra za socijalni rad „Pomoć u kući na selu starim i iznemoglim licima“ brinuti o starima u šest seoskih naselja negotinske opštine.

Projekat će za šest meseci trajanja koštati oko milion dinara. Zahvaljujući javnim radovima i odobrenom projektu, Narodna biblioteka u Negotinu osavremeniće bibliotečku delatnost kroz postavljanje sajta i uredno funkcionisanje računarske opreme, dok će istorijski arhiv javne radove iskoristiti za digitalizaciju arhivske građe. U realizaciji projekata javnih radova uglavnom su angažovani nekvalifikovani radnici, među kojima su i lica sa posebnim potrebama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari