U Zlatiborskom okrugu 19 novoinficiranih u protekloj sedmici 1Kovid bolnica Užice Foto: N. Kovačević

Prema podacima užičkog Zavoda za javno zdravlje od 23.do 29. septembra, od ukupno 330 testiranih u Zlatiborskom okrugu, korona virus je potvrđen kod 19 lica.

Među novoinficiranima je osam osoba iz Požege, pet iz Užica, po dve iz Nove Varoši i Priboja i po jedna osoba iz Bajine Bašte i Prijepolja. To je blago povećanje broja inficiranih, jer je prethodne sedmice virus potvrđen kod 16 osoba.

Od početka epidemije, u tom okrugu je inficirano 2.598 ljudi, od kojih je 843 iz Užica. Međutim, užički Zavod poslednjih dvadesetak dana ne objavljuje broj preminulih od posledica infekcije u tom okrugu zbog, kako Danas nezvanično saznaje, revizije podataka u državnom informacionom sistemu Covid19, koja je u toku.

Prema poslednjim podacima koje je taj Zavod obajvio 8. septembra, u tom okrugu su od početka epidemije preminule 64 osobe, od kojih je 15 iz Priboja, a 13 iz Užica.

S druge strane, u dvema užičkim bolnicama se nastavlja trend smanjenja broja pacijenata. U Opštoj bolnici je trenutno pet pacijenata, od kojih su tri na intenzivnoj nezi, dok je u kovid bolnici u bivšoj kasarni 18 bolesnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari