Uhapšen policajac u Kosovskoj Mitrovici zbog sumnje da je prikrivao dokaze 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Inspektori Policijskog inspektorata Kosova uhapsili su večeras policajca Regionalne direkcije Sever u Kosovskoj Mitrovici zbog sumnje za prikrivanje dokaza nakon jučerašnjeg otkrivanja plantaže marihuane u Izvorima.

On se, kako je potvrdio večeras Policijski inspektorat Kosova, tereti za krivična dela „zloupotreba službene dužnosti ili ovlašćenja“ i „manipulacija dokazima“, prenosi Kossev.

Inspektorat je ranije danas dobio informaciju da se policajac sumnjiči da je oštetio sigurnosne kamere i drugu opremu u blizini lica mesta u Izvorima, a određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

U međuvremenu je istu informaciju potvrdio na svojoj Fejsbuk stranici i kosovski ministar unutrašnjih poslova.

„Nulta tolerancija na kriminal, posebno unutar policije. Za čistu policiju u službi prava i građana. Za poštenog i profesionalnog policajca“, poručio je Đeljalj Svečlja.

U selu Izvore iznad Banjske, Kosovska policija je, u saradnji sa carinom, u ponedeljak otkrila još jednu laboratoriju za proizvodnju narkotika, a već treću na Severu od početka ove godine.

Na novootkrivenoj plantaži policija je pronašla više 10.000 stabljika marihuane spremnih za ilegalnu prodaju na tržištu, vrednih šest miliona evra, naveo je Svečlja.

Kako je potvrđeno, bilo je i pucnjave iz vatrenog oružja, a uviđajem na licu mesta policija je pronašla 26 čaura, ali na sreću povređenih nije bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari