Vrhovni sud Srbije ukinuo je presudu Okružnog suda u Negotinu kojom je, zbog nedostatka dokaza, oslobođeno 17 od 32 osobe optužene da pripadaju organizovanoj grupi koja se bavila trgovinom narkoticima. Odlukom Vrhovnog suda produžen je pritvor za dvoje optuženih – Agima Isljamija (26) koji je predvodio grupu kao i za njegovu majku Hajriju Isljami (45) kod koje je policija na autobuskoj stanici u Knjaževcu 2005.

Vrhovni sud Srbije ukinuo je presudu Okružnog suda u Negotinu kojom je, zbog nedostatka dokaza, oslobođeno 17 od 32 osobe optužene da pripadaju organizovanoj grupi koja se bavila trgovinom narkoticima. Odlukom Vrhovnog suda produžen je pritvor za dvoje optuženih – Agima Isljamija (26) koji je predvodio grupu kao i za njegovu majku Hajriju Isljami (45) kod koje je policija na autobuskoj stanici u Knjaževcu 2005. pronašla pola kilograma heroina. Agim Isljami je osuđen na četiri godine zatvora, njegova majka na tri, a ostalima su izrečene kazne od pet meseci do dve i po godine zatvora.
Presuda je ukinuta nakon žalbe Okružnog tužilaštva, koje je smatralo da postoje dokazi i za lica koja su oslobođena. Sud nije uvažio kao dokaz transkripte telefonskih razgovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari