UNS: Još devet gradova i opština raspisalo konkurs za sufinansiranje medija 1Ilustracija Foto: N Kovačević

Konkurse za sufinansiranje medijskih sadržaja raspisali su Subotica, Zrenjanin, Loznica, Zaječar, Mali Iđoš, Trstenik, Bač, Vladičin Han i Krupanj u iznosu od 3,3 miliona do 44 miliona dinara.

Opština Mali Iđoš za sufinansiranje medijskih sadržaja izdvojio je 3,3 milona dinara, ali na sajtu opštine nije navela najmanji i najveći iznos sredstava koja se odobravaju po projektu, što je suprotno Pravilniku o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

Grad Subotica za sufinansiranje medijskih projekata u ovoj godini izdvojio je 44.110.000 dinara, najmanji iznos za koji se može konkurisati po jednom projektu je 100 000, a najveći pet miliona dinara, dok je rok za podnošenje prijava 25. februar.

U Zrenjaninu biće ove godine podeljeno 20 miliona dinara, najniži iznos za koji se može konkurisati je 50 hiljada dinara, najviši 3,5 miliona, a rok za podnošenje prijava je 25. februar.

Grad Loznica opredelio je 17 miliona dinara za sufinansiranje medijskih sadržaja, najniži iznos po projektu je 20 hiljada, a najviši 8,5 miliona.

Grad Zaječar je ove godine za medijske projekte izdvojio osam milona dinara, najniži iznos za koji mediji mogu konkurisati je 100.000, a najviši 1,5 miliona dinara i konkurs je otvoren do 1. marta.

Opština Trstenik izvojila je 14 milona dinara, najniži iznos po projektu je 50 hiljada, a najviši 10 miliona i konkurs je otvoren do 3. marta.

U Opštini Bač za sufinansiranje medijskih projekata izdvojeno je 5.197.500 dinara, mediji po jednom projektu mogu konkurisati za najmanje 100 hiljada, a najviše za 1.5 miliona dinara, dok je rok za podnošenje prijava 1. mart.

U Vladičinom Hanu za sufinansiranje medijskih projekata obezbeđeno je 4,5 miliona dinara, najniži iznos po projektu je 50 hiljada, a najviši milion dinara i mediji mogu konkurisati do 24. februara.

Iz budžeta opštine Krupanj izdvojeno je četiri milona dinara, najviši iznos za koji se može konkurisati je dva miliona, a najniži 10 hiljada dinara, dok je rok za podnošenje projekata 24. februar.

Dodatne informacije za prijavu na konkurse koje su raspisali gradovi i opštine kao i način prijave nalaze se na sajtu Udruženja novinara Srbije (UNS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari