Upravni odbor AKS: Brutalni napada na advokaturu u Kragujevcu, nadležni da reaguju 1Foto: Z. S. M.

Upravni odbor Advakatske komore Srbije (AKS) je danas zatražio od nadležnih da reaguju na, u Policijskoj upravi u Kragujevcu, „napad policijskog službenika na advokata u toku pružanja prvane pomoći maloletniku“.

Upravni odbor AKS je na sednici ocenio da se tu radi i o „brutalnom napadu na advokaturu“, te od ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Vrhovnog javnog tužioca zatražio da reaguju.

„Od MUP-a zahtevamo da nasilnik u uniformi policije Srbije odmah bude udaljen sa rada do okončanja postupka utvrđivanja negove odgovornosti“, naveo je Upravnog odbora AKS.

Od Vrhovnog javnog tužioca je zahtevano da tužilaštvo „hitno sprovede dokazne radnje radi utvrđivanja činjeničnog stanja radi eventualnog preduzimanja krivičnog gonjenja osumnjičenog pripadnika policije“.

AKS je, u odluci objavljenoj na svom sajtu, koju je potpisao predednik AKS Veljko Delibašić navela da će pratiti dalji razvoj situacije i reakciju državnih organa

Dodala je da će, po potrebi, preduzimati druge mere iz svoje nadležnosti radi zaštite profesionalnih prava i interesa advokata.

AKS je navela i da je isti dopis, povodim tog napada koji se desio 11. decembra uputila i premijerki Ani Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari