UST: Ostavka Tome Zorića moralan čin vredan svakog poštovanja 1Foto: Beta/Medija centar Beograd

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) ocenilo je danas u saopštenju da je odluka Tome Zorića da podnese ostavku na mesto sekretara Državnog veća tužilaca moralan čin vredan svakog poštovanja, iako smatra da je tome prethodio žestok i neprimeren pritisak unutar tužilačke organizacije.

Državni, pa tako i pravosudni funckioneri, morali bi da imaju izrazito visok osećaj za odgovornost, uključujući i moralnu, te u tom smislu možemo samo da pohvalimo hrabru i nadasve moralnu odluku Tome Zorića da, štiteći poljuljani ugled pravosudnog organa samo na osnovu indicija, podnese ostavku, poručilo je UST.

Udruženje u saopštenju podseća da u istoj pravosudnoj organizaciji, drugi ljudi na mnogo značajnijim pozicijama, suočeni sa mnogo ozbiljnijim sumnjama da nisu poštovali minimum moralnih normi, nisu podnosili ostavke.

Podsećamo, Tomo Zorić podneo je ostavku na mesto sekretara Državnog veća tužilaca, a kako navode iz RTS-a, Zorić je rekao da je ostavka moralni čin.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “UST: Ostavka Tome Zorića moralan čin vredan svakog poštovanja”

  1. Ako niko drugi sada bi Toma Zoric trebao da se aganzuje oko Registra svih vrsta kriminalaca, da ga je imao mozda ne bi mogao da se vadi da ne zna ko je bio njegov podstanar a ucinio bi mnogima da do nezeljenih losih poteza dodje i polsovno i na svaki drugi nacin onih koji bi zeleli da sve rade po zakonu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.