Zahvaljujući razumevanju gradske vlasti članice Ženskog fudbalskog kluba „Požarevac“, koje se takmiče u Prvoj ligi, od ovogodišnje takmičarske sezone svoje utakmice kada su domaćini igraju na Gradskom stadionu u Požarevcu. Do ove godine one su utakmice, kada su bile domaćini, igrale u selima Zabela, Živica i Nabrđe, kao i u Kostolcu na stadionu Rudara. Grad je klubu pomogao i u isplati duga za prevoz na prvenstvene i prijateljske utakmice, priča predsednik ŽFK „Požarevac“ Ljubiša Stanojlović.


Mi smo zahvalni gradskoj vlasti što nam je omogućila da prvenstvene utakmice igramo na Gradskom stadionu ali isto tako i FK „Mladi radnik“ koji nam je maksimalno izašao u susret i saglasio se dautakmice igramo na stadionu gde i oni igraju Prvu ligu. Posle rebalansa gradskog budžeta dodelen nam je novac za izmirenje duga za prevoz na utakmice a isto tako dobili smo novac i da ovu sezonu uspešno privedemo kraju bez ikakvih dugova. Prva liga u kojoj se takmičimo je skupa i putujemo od Sbotice na severu do Leskovca na jugu a to su putovanja sa preko 5oo kilometara. Za sezonu potroši se i preko tri miliona dinara a prva tri kluba u našoj ligi imaju budžete i preko 1o miliona dinara. Mi imamo veliku pomoć od sponzora i evo sada nam je novu garnituru majica poklonila firma Veolia transport Litas. Pomaže nam i sindikat termoelektrana Kostolac koji nam zimi daje svoje prostorije na Vlasinskom jezeru za pripreme, firma „Pidra“ poklonila nam je garnituru dukserica za zimski period, majice smo dobili i od Delta đenerali a firma „Premijer“ poklonila je šortseve i tako dalje, kaže predsednik Stanojlović.

Dve trećine fudbalerki koje igraju za prvu ekipu su iz Požarevca a ostale su došle iz Kraljeva, Beograda i Kragujevca da pojačaju tim. U klubu ističu da su one veoma skromne i da su se uspešno uklopile u ekipu. Slađana Lazarević u Požarevac je došla iz Beograda i za kratko vreme postala je najbolja igračica. Priča da je prezadovoljna kako su je u klubu prihvatili i da nema razloga da se seli iz Požarevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari