Valjevo: Računi za vodu viši od 10 do 84 odsto 1Foto: JKP "Vodovod Valjevo" sajt

Gradsko veće prihvatilo je zahtev JKP „Vodovod Valjevo“ za povećanje cene snabdevanja vodom za piće, a usvojen je i zahtev da se ubuduće plaća i usluga prečišćavanja otpadnih voda, što će sve korisnike u Valjevu koštati 26,21 dinar za kubni metar.

Kako je navedeno, JKP „Vodovod“ od korisnika nije naplaćivalo uslugu prečišćavanja otpadnih voda, nego samo uslugu prikupljanja i odvođenja otpadnih voda, prenose Kolubarske.rs.

„Uspostavljanjem usluge-prečišćavanje otpadnih voda biće obezbeđeno poštovanje principa da onaj ko generiše otpad mora platiti troškove njegove prerade. Naplatom ove usluge, osim obezbeđenja uslova za dalje obavljanje ove delatnosti, dobiće se novac neophodan za tekuće održavanje postrojenja“, piše u zahtevu JKP Vodovod.

Cena vode za građane, škole, Zdravstevni centar, ustanove i korisnike socijalne pomoći u Valjevu biće povećana za 32 posto, dok se cena kubnog metra vode i odvođenje otpadnih voda za privredu neće menjati.

Na Divčibarama za građane i privredu voda će biti skuplja za 10 posto, cena kubnog metra vode i odvođenje otpadnih voda u Valjevskoj Kamenici za građane biće povećana 32 posto, dok će za privredu poskupljenje iznositi 84 posto.

Na seoskom vodovodu Kukalj, poskupljenje vode se odnosi samo za privredu i to za 20 posto, dok će na seoskom vodovodu Prskavac, voda za građane biti skuplja za 10 posto, privredu 55 posto, za škole, Zdravstveni centar i ustanove za 29 posto.

U zahtevu za davanje saglasnosti na povećanje cena je obrazloženo da se cene usluga JKP „Vodovod“ nisu menjale od septembra 2016. godine, pri čemu su bile značajno niže nego u većini gradova u Srbiji.

Odluku o ceni snabdevanja vodom za piće i ceni odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda JKP „Vodovod“ razmatraće odbornici Skupštine grada.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari