Srbija mora da usvoji Zakon o istopolnom partnerstvu

Ostavite komentar


    1. A, pa ‘mora’, ‘mora’, … recimo da prizna Kosovo, skine vuciceve Radikale sa vlasti, zaustavlja bedu i masovno iseljavanje iz zemlje, … ali pre svega organizovanje Raja na Zemlji za homoseksualne i devijantne …

      1. Nije nikakav raj, samo omogućavanje najobičnijeg planiranja sopstvenog života koje nikome neće nauditi. Poenta je da se dozvoli istopolni brak, ne da svi i moraju da ga sklope.

    2. Pa NE MORA Nikola, ako hocete da Srbija pravi drustvo Ugandi, Hondurasu I Bangladesu. U svemu covek mora da vas za kosu vuce u 21. vek. Vole Srbi da kukaju za starim dobrim danima, koji postase dobri samo u sadasnjosti. U proslosti su kukali za jos starijim, jos boljim danima. Nikad nam sadasnjost I savremenost nisu valjali, zato I kaskamo za Evropom, I nemamo viziju za buducnost.

      1. Ako tolikoj volis Rusiju,I ruse..Samo ti idi.Ako ti ne odgovara… Mani nas svog primitivizma.

  1. Iz broja zemalja koji razlicito od vas vide to MORA da donese se jasno vidi da moranje na postoji… Ako trazite neka prava koja nikada niste imali i nisu nikome oduzeta ili umanjena onda je moranje suvisna rec.

    1. Pogrešan naslov. Ne mora. Možda bi trebalo. Zakoni uvek treba da prate nove situacije u društvu. Ali ne mora. Pre zakona treba imati tolerantno društvo. To mora ako poštujemo pravo svakoga da bira svoj način života.

  2. Pravno uređenje istopolne veze svakako treba regulisati i sve je to u redu, ali, prijatelji, to sa decom nije. Šta znači, zabranjeno im je da imaju decu? Ko im to brani da imaju decu ako žele. Nemanje dece u istopolnim vezama je valjda prirodna. To je žrtva sopstvenog izbora, tj. Izbora istopolnog partnera, zar ne? Znate, deca se prave tako što muški spermatozoid oplodi žensku jajnu ćeliju i hop, za 9 meseci, eto deteta. Nema drugog načina. Ne budimo licemeri, postoje i prava deteta, znate.

  3. „LGBTI ne traži posebna prava, nego ista.“ Za ISTA prava, važe ISTI uslovi! PUNKTUM!!!

  4. Сећате ли се Драгана Младеновића, радника Гоше, који се убио јер му нису исплатили 15 плата. Обесио се сигурносним појасом за висинске радове на свом радном месту, јер није више могао да поднесе беду, сиромаштво, неправду…
    Драган је требао да иде код лекара због срца али није имао здр.књижицу а није имао ни новац да оде до Паланке. Шта је са његовим сином Дејаном? Е ово Србија МОРА да реши. Еономски геноцид!

  5. …nisu jednaki pred Ustavom. („brak je zajednica muškarca i žene“)

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 10

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.