Ustavni sud opet bio lojalan politici, a ne Ustavu

Bivši sudija Vrhovnog suda i univerzitetski profesor u penziji, o odluci USS da ne raspravlja o ustavnosti Odluke o proglašenju vanrednog stanja

Ostavite komentar


  1. Tužno je sto penzionisani sudija Vrhovnog suda Srbije nije pre ovog istupanja organizovao javnu raspravu o njegovim presudama kao sudije najvišeg suda i da priveri stav strucne i stranačke javnosti o svom radu,nego se zaklonio iza cuvene floskule”o sudijskim odlukama može raspravljati samo neposredno visi sud po žalbi” i odlaskom u penziju.Ako hoćeš da sudis u ime javnog mnjenja i strucne javnosti dozvoli prethodno da se ona i o tebi javno izjasni.

    1. Odlaskom u penziju moze covek otvoreno pricati o problemima u sudstvu jer bi u suprotnom (da je u radnom odnosu) automatski dobio otkaz od umivenih SNS radikala, koji su u svemu mirodjija.

      1. KAD MOZE KONKRETNO DA PRICA STO NEKAZE KOLIKO JE PARE UZEO U KORUPCIJI I KOLIKO JE DA BI IZNEO SVOJE MISLJENJE PO NALOGU OPOZICIJE. STO NESTO NEKAZE ZA AMERIKU DA SU PREKRSILI USTAVNI ZAKON I UVELI VANREDNO STANJE BEZ SKUPSTINE. MATORI IDI ODAKLE POTICES PA CUVAJ NEKU OVCU ,BILO BI MLOGO PAMETNIJE I KRCKAJ TVOJU DEBELU PENZIJU.

        1. Skupstina? A koja skupstina u SAD proglasava vanredno stanje?

  2. Mogli su se sastati i na otvorenom u trajanju od pola sata. Radnici u pogonima su se svakodnevno sastajali po 8 h u zatvorenom.

  3. Treba zapamtiti imena clanova Ustavnog suda pa iskoristiti prvu zgodnu priliku i zahvaliti im se na dosadasnjem radu i funkciji koje ocito nisu bili dostojni. Ovaj narod bi trebao da pocne da pamti i da se seca.

    1. Slazem se. Samo treba i da bude neka vrsta kazne. Primer: Ukoliko su radili protiv interesa drzave i suprotno zakonu, onda im ne treba priznati radni staz.

    2. Kada je u pitanju pamćenje ono ne sme biti pileće.Naime,od 1963 godine postoji Ustavni sud kao institucija koji je pružao zaštitu Ustavom garantovanih prava i od tada su sudije donosile odluke koje se nisu “dopadale” mnogima pa se tim sudijama nije sudilio za donete odluke.Ostrascenost u našem društvu,podele na nas i njih ili podele po nekom drugom osnovu npr.intelektualci i ostali,stvara privid u društvu da je moguće raditi poslove iz gotovo svih oblasti života a takodje i iznosti “vrlo kompetentna” mišljenja o radu drugih,pa se to dogadja i u konkretnom slučaju.Sadasnji sastav suda ispunjava isnovnu premisu da se radi o pravnicima koji su istaknuti stručnjaci u toj oblasti a sto je priverljivo iz njihovih dosadašnjih i radnih i životnih biografija.Najvazniji uslov za obavljanje ove istaknute funkcije tiče se njihovog moralnog kredibiliteta za koji se nedvosmisleno može tvrditi da nije doveden bilo čime u pitanje,točnije on je ba vrlo visokom nivou.Smognimo snage i poklonimo veru u stručnost,nezavisnost,samostalnost,objektivnost i zakonitost u postupanje NAŠEG,jer drugi nemamo,Ustavnog suda sa verom da je najbolji na ovom svetu i da i mi koji se o njegovom radu izjašnjavamo također nastojimo da budemo još bolji i objektivniji.

    3. SVE SU TO LOPOV DO LOPOVA I STA DISKUTOVATI KAD ON TUMACI USTAV KAKO MI ODGOVARA A NE PRAVILNO .PANDEMIJA NIJE PTETNJA DRZAVI I NARODU ,STVARNO JE GOVNOJEDJA MATORA,DOBIO NEKI DINAR OD DJILASA

  4. Potpuno tačno gospodine.
    Ne treba biti ni sudija, ni profesor, da vidiš, bolje rečeno osetiš, da nešto jako smrdi u Ustavnom sudu. Da li nam treba bolji dokaz od baš dugačkog obrazloženja, očigledne laži. Bojkot i blokada lažnih institucija pa lustracija. To je put kojim se ovde ređe ide ali kojim moramo poći. Ili taj put, ili autoput s pasošem u džepu.

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 8

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.