Žene ne veruju ni državi ni crkvi

Šta pokazuje istraživanje o reproduktivnim i radnim pravima žena u Srbiji

Ostavite komentar


    1. Verovatno je, ali su takve izgleda u manjini pa ih nisu predstavili kao procenat.

  1. Joj kad žene u crnom krenu da pričaju o crkvi, kakva tu mržnja izvire. Sve je to izašlo iz Titinog šinjela.

    1. Crkva se odvojila od vernika, bavi se politikom i uglavnom stalno nešto kažnjava, osuđuje i zabranjuje…i sve zna najbolje o svemu i svi treba da im budu na modlu kako oni zamišljaju svet. Crkva je takođe šinjel, gospodine, i nije i neće biti isto što i vera. I nije istina da Žene u crnom nekog ili nešto „mrze“, vama se samo ne dopada to što ste pročitali.

    2. A kad crkva cuti o: bludnim radnjama u svojim redovima, razvratu i nemoralu u rialiti programima, uzgajanju narkotika industrijskih proporcija od strane drzave, enormnoj posasti biblijskih proporcija u vidu kockarnica na svakom cosku, verske nastave u sekularnoj drzavi…..

      Nemojte samo reci i da je sve navedeno izašlo iz Titinog šinjela.

  2. 60 % vernika? Hajte molim vas.
    A što se tiče želje da naše žene ne dozvoljavaju da im se pripisuje odgovornost za pad nataliteta, to je vrlo rastegljivo. Žene u Rumuniji, Albaniji, Bugarskoj.. nemaju taj problem i ta opravdanja, a nisu nešto ‘odmakle’ našim ženama ni finansijski ni rodnopravno. I te kako su vezane za muškarce.
    Bio sam recimo u Rumuniji, tamo vrlo mlade devojke stupaju u brakove i veoma su privržene porodici, vole decu. Iznenadilo me je to.

  3. Trenutno sam u potrazi za poslom. Prijateljica me je pitala da radim kod njih u firmi, ali ako uskoro ne planiram trudnoću!? Bila sam šokirana, ali nisam ništa rekla, jednostavno sam ostala zatečena. Ona u toj firmi nema nikakvu odlučujuću funkciju, običan je zaposlenik, kao što bih i ja bila. Ceo život radim u privatnom sektoru, niko me nikada to nije pitao na razgovoru za posao niti sam primetila netrpeljivost prema budućim majkama na radnom mestu. Kažu da korona ostavlja traga i na mozgu, možda je to u pitanju, jer ja zaista ne znam kako drugačije da objasnim taj nedostatak osnovne kulture, saosećajnosti i solidarnosti.

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 9

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.