Zahvaljujući teškoj mehanizaciji Četvrte brigade kopnene vojske Srbije očišćen je regionalni putni pravac od Vranja do Krive Feje i planinarskog doma na Besnoj Kobili.

U planinarskom domu je smešteno pedesetak učenika osnovnih škola iz Srbije koji se nalaze na zimovanju. Tokom dana čišćeni su svi regionalni i lokalni putni pravci ne teritoriji sedam opština Pčinjskog okruga.

Mobilne ekipe Elektrodistribucije Vranje radile su na otklanjanju kvarova na dalekovodima, ali i lokalnoj mreži u Vladičinom Hanu gde je više brdsko-planinskih sela i dalje bez električne energije. U Surdulici je bilo problema u funkcionisanju predajnika mobilne telefonije, a mehanizacija je čistila regionalni putni pravac do Vlasinskog jezera gde je visina snežnog prekrivača iznosila i više od jednog metra.

U opštini Crna Trava i dalje najveći problem predstavlja snabdevanje električnom energijom. Zbog neprohodnosti lokalnih puteva više od pedeset odsto ove najmanje opštine u Srbiji i dalje je bez napajanja električnom energijom, a dolazi i do prekida u telefonskom saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari