Vojvođanski front i LSV: Paketi za penzionere više nego skromni 1Foto: Pixabay/Geralt

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) kritikovale su danas sadržaj paketa za penzionere Zrenjanina sa primanjima nižim od 30.000 dinara i socijalno ugroženim, ocenjujući paket „više nego skromnim“.

Kako se navodi u saopštenju, opštine siromašnije od Zrenjanina, kao što su Sečanj i Žitište, svojim starijim sugrađanima obezbedile su „sadržajnije pakete“.

„Ovo nam govori da nije stvar u novcu, nego u volji i odgovornosti“, ocenili su i dodali da se na osnovu sadržaja tih paketa vidi se da je namera gradskih čelnika bila samo da se „ispuni forma“, a da se suštinom nisu bavili.

Oni su naveli da je podela paketa trajala „nedopustivo dugo“ i da se neki gradjani Zrenjanina „načekali“ da dobiju te pakete ili ih uopste nisu dobili do sad zbog, kako su naveli, loših i neažuriranih spiskova.

„Posebno je zabrinjavajuće što nemaju osećaja za najstarije i najugroženije sugrađane, kojima je u ovim momentima veoma teško, jer su zatvoreni već duže od mesec dana i prepušteni na milost i nemilost drugima. Grad nije uradio ništa da im se pomogne i nisu bili u stanju ni pakete pomoći da obezbede kako treba“, ocenili su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari